Jak vytvořit hudební rytmus ze samplů

01/09/2023
od Admin Admin

Vytvořte kapelu online, propagujte svou hudbu, kupujte si vlastní beaty, zvukové části a sdílejte s námi svůj beat nebo skladbu jako Royalty Free smyčku. Spolupracujte na vytváření beatů online s nejlepšími tvůrci smyček z celého světa na fóru pro hudebníky a tvůrce beatů. Udržujte si aktuální informace s Music News a učte se z videonávodů FL Studio a článků na blogu . Zdarma ke stažení DAW Music Software , VST a Instrument Pack pro FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton a jak používat nejpopulárnější bezplatný DAW software, Fruity Loop Plugins, MIDI a další.

How To Turn A Music Loop Or Sample Into A Beat

Vytvoření celé skladby z jednoduché hudební smyčky je jednodušší, než si možná myslíte! S pomocí digitálních audio pracovních stanic (DAW), jako je Ableton Live, se produkce hudby stala pro začínající hudebníky a producenty dostupnější. Zde je přehled kroků, které musíte udělat, abyste ze smyčky udělali plnohodnotnou skladbu:

1. Shromážděte své materiály

Než začnete, je důležité, abyste shromáždili všechny materiály a zdroje potřebné pro váš projekt, včetně samplů, beatů a instrumentace. Bezplatné ukázky můžete najít online prohledáním webových stránek, jako je Loopazon.com, nebo dokonce prozkoumáním oblíbených streamovacích služeb, jako je Spotify nebo Apple Music.

2. Položte základ

Jakmile budete mít své materiály, je čas položit základy vaší písně. Začněte tím, že nahrajete smyčku do DAW a vytvoříte kolem ní pomocí jakýchkoli dostupných vzorků nebo nástrojů. Můžete také přidat další prvky, jako jsou přechody a efekty pro větší komplexnost a chuť do vaší kompozice.

3. Sestavte s uspořádáním

Jakmile máte základní strukturu své písně, je čas začít aranžovat. Začněte tím, že vezmete malé části vaší smyčky a přiřadíte je ke konkrétním stopám ve vašem DAW. To vám umožní snadno manipulovat s každým kusem podle potřeby a vytvořit plnější kompozici. Při zařizování přemýšlejte o tom, jak mohou jednotlivé sekce splývat a jaký typ změn můžete chtít provést.

4. Vrstva vašich skladeb

V tuto chvíli je čas navrstvit vaše stopy dalšími prvky, jako jsou bicí, vokály nebo syntezátory. To dodá vaší skladbě hloubku a texturu a umožní vám vytvořit komplexnější aranžmá. Při vrstvení myslete na typ zvuků, které nejlépe doplní vaši smyčku a pomohou vám vytvořit jedinečnou skladbu.

5. Přidejte poslední úpravy

Posledním krokem je přidání finálních úprav do vaší kompozice. To může zahrnovat úpravu úrovní mixu, přidání finálních efektů nebo dokonce mastering pro lepší kvalitu zvuku. Nezapomeňte si udělat čas a poslechnout si skladbu celou několikrát. To vám pomůže identifikovat všechny potenciální problémy, které je třeba vyřešit, než dokončíte trasu. Podle těchto kroků snadno proměníte jednoduchou smyčku v poutavou plnohodnotnou skladbu. Se správnými nástroji a kreativním přístupem je vytváření skvělé hudby na dosah všem začínajícím producentům!

6. Vytvořte časový podpis

Po shromáždění vašich samplů je důležité rozhodnout se pro takt pro vaši stopu – to bude základem struktury vaší písně, takže je nezbytné to vytvořit dříve, než cokoli jiného! 4/4 takty jsou v moderní hudbě velmi běžné, ale můžete také experimentovat se smíšenými kombinacemi metrů, pokud si to přejete – jen se ujistěte, že odpovídají zavedeným zásadám, jako jsou sudé násobky nebo teorie liché alokace. Jakmile se rozhodnete pro takt, použijte jej k informování vašeho uspořádání a vytvoření rozdělení taktů/taktů podle potřeby.

7. Vyzkoušejte a poslouchejte svou píseň

Jakmile nastavíte strukturu své skladby, je čas si ji poslechnout a ujistit se, že vše zní dobře! Přehrajte si celou skladbu a proveďte potřebné úpravy. To může zahrnovat přidání reverbu nebo jiných efektů do určitých sekcí, úpravu ekvalizérů atd. Udělejte si čas a skutečně si poslechněte svou skladbu – chcete, aby zněla co nejlépe, než ji s někým budete sdílet!

8. Sdílejte svou píseň

Jakmile budete spokojeni s konečným produktem, je čas podělit se o svou píseň se světem! Ať už to chcete dát jako bezplatné stahování hudby nebo bezplatný ukázkový beat k prodeji jako prémiovou skladbu nebo beat, jako nft nebo bezplatnou hudební smyčku na loopazon.com, nebo to jen poslat přátelům a rodině, ujistěte se, že dopřejte si uspokojení z vědomí, že jste vytvořili skvělou skladbu od začátku do konce. Dodržováním těchto kroků můžete snadno proměnit smyčku v poutavou stopu po celé délce. Se správnými nástroji a kreativním přístupem je vytváření skvělé hudby na dosah všem začínajícím producentům! Takže pokračujte a začněte experimentovat se smyčkami ještě dnes – nikdy nevíte, co se z toho může vyklubat! Hodně štěstí a bav se!

9. Začlenit melodie a harmonie

Použití melodických prvků, jako jsou basové linky a syntezátorové melodie, dodá vašim skladbám další rozměr – můžete začít hraním s různými tóny, dokud něco nezacvakne! Je také důležité zvážit začlenění různých harmonií, protože to vytvoří větší hloubku v každé části stopy, což umožní její postup mnohem efektivněji v průběhu času bez přílišného opakování otáčení. Experimentujte s různými průběhy akordů, inverzí a kadencí, dokud nezískáte něco, co zní skvěle!

10. Vytvořte strukturu své písně

Nyní je čas přemýšlet o struktuře vaší písně – jaké prvky by měly být první, kdy zazní refrén atd.C. Definovaná struktura pomůže udržet vše organizované a usnadní zahájení vytváření různých sekcí. Začněte tím, že se rozhodnete pro intro, sloku, sbor a strukturu mostu pro vaši skladbu a poté ji upravte podle potřeby, jak ji budete dále budovat.

11. Uspořádejte svou píseň

Nyní, když máte vytvořenou strukturu pro vaši píseň, je čas začít aranžovat! Toto je proces rozhodování o tom, které zvuky budou hrát během každé sekce a jak budou vzájemně interagovat. Věnujte nějaký čas poslechu vašich zacyklených samplů, přidávání nových prvků a hraní si s různými efekty, dokud nezískáte něco, co funguje ve struktuře vaší písně. Ujistěte se, že věnujte pozornost nahromaděním a poklesům, protože přidají pocit napětí a uvolnění během vaší stopy.

12. Ovládněte svou trasu

Posledním krokem v procesu je mastering! To znamená vzít všechny prvky, které jste vytvořili, a upravit je tak, abyste z vašeho hotového produktu dostali maximum. V této fázi věnujte pozornost úrovním hlasitosti, ekvalizéru, dynamice atd., abyste zajistili správné vyvážení stopy. Nezapomeňte jej také otestovat na různých poslechových zařízeních, abyste se ujistili, že vše zní dobře bez ohledu na to, kde je to slyšet! S trochou cviku se každý může stát mistrem ve zvládnutí vlastních skladeb. Podle těchto jednoduchých kroků budete schopni vytvořit poutavou a profesionálně znějící skladbu od začátku do konce! Bavte se a cvičte, za chvíli z vás bude mistr producent.

13. Využijte vzory bubnů a rytmické textury

Nedílnou součástí vytváření jakéhokoli typu beatu je vytváření bicích patternů, takže použití breakbeatových smyček nebo one shot kombinovaných lyrických HI-HAT sekvencí spojených s rytmickou texturou pomáhá vhánět energii do skladby a zároveň poskytuje větší flexibilitu při aranžování sekcí během mixážních fází později po řadě! Ujistěte se, že experimentujete s různými tempy, nastavením švihu a kapesními pocity, abyste skutečně vyzdvihli groovy jakékoli skladby. Zvažte také použití vokálních samplů jako bicích nástrojů pro větší vkus!

14. Použijte vokální vzorky a zvukové efekty

Přidání vokálních vzorků a zvukových efektů může pomoci vytvořit ještě více pohlcující zážitek z poslechu. Ať už se jedná o fráze, chorály nebo vokály, které jste nahráli, tyto prvky vám mohou pomoci oživit skladbu a přidat další vrstvu emocí. Můžete také experimentovat s přidáváním různých zvukových efektů do vašich bicích pro větší atmosféru!

15. Upřesněte svůj mix

Posledním krokem ve výrobním procesu je rafinace vaší směsi. To zahrnuje ujištění se, že všechny prvky ve vaší stopě jsou správně vyvážené, ekvalizované a komprimované. Věnujte čas nastavování úrovní, panorámování a reverbů, dokud nebudete mít mix, který zní skvěle od začátku do konce! A tady to máte – 15 jednoduchých kroků k vytvoření profesionálně znějícího rytmu od nuly! S trpělivostí a praxí budete schopni vylepšit své dovednosti a vyvinout zvuk, který je jedinečně váš. Bavte se a buďte kreativní!


Nakonec přidávání efektových procesorů automatizace pluginy komprese provedená správně, případně se hodí k vývoji komplexního zvukového prostředí vhodného pro mnoho účelů, i když ne nezbytně nutné dosažení profesionálního mixu dolů je třeba se ještě naučit základy mixování mastering pořadí dosáhnout nejlépe znějícího finálního produktu možný každý krok cesta domácí úkol procvičování trpělivost odhodlání jít dlouhou cestu zde rychlá reference i když konečný cíl vždy mějte na paměti jakýkoli zvuk slyšet zachycení hlavy elektronický svět nechte uvolnit kreativitu a bavte se při tom!

Komentáře

Nenalezeny žádné příspěvky

Napsat recenzi