Hogyan készítsünk zenei ütemet mintákból

01/09/2023
ettől: Admin Admin

Alapíts online zenekart, reklámozd zenéidet, vásárolj egyedi ütemeket, hangrészeket, és oszd meg velünk a Beat vagy Track -et jogdíjmentes hurokként. Együttműködjön, hogy beateket készítsen online a világ legjobb loop-készítőivel a zenészek és ütemkészítők fórumán . Legyen naprakész a zenei hírekkel, és tanuljon az FL Studio oktatóvideóiból és a Blog cikkeiből. Ingyenes DAW zenei szoftverletöltések , VST és hangszercsomagok FL Studio-hoz, Pro Tools, Logic, Ableton, valamint a legnépszerűbb ingyenes DAW szoftver, Fruity Loop beépülő modulok, MIDI-k és egyebek használata.

How To Turn A Music Loop Or Sample Into A Beat

A teljes dal létrehozása egyszerű zenei hurokból könnyebb, mint gondolnád! Az olyan digitális audio munkaállomások (DAW) segítségével, mint az Ableton Live, a zenekészítés könnyebben elérhetővé vált a törekvő zenészek és producerek számára. Íme egy áttekintés azokról a lépésekről, amelyeket meg kell tennie ahhoz, hogy a ciklus teljes értékű dallá váljon:

1. Gyűjtsd össze az anyagokat

Mielőtt elkezdené, fontos, hogy összegyűjtse a projekthez szükséges összes anyagot és erőforrást, beleértve a mintákat, ütemeket és műszereket. Ingyenes mintákat találhat online, ha olyan webhelyeken keres, mint a Loopazon.com, vagy akár olyan népszerű streaming szolgáltatásokat is felfedezhet, mint a Spotify vagy az Apple Music.

2. Tegye le az alapítványt

Ha megvan az anyaga, ideje lerakni a dal alapjait. Kezdje azzal, hogy betölti a hurkot egy DAW-ba, és építsen köré bármilyen rendelkezésre álló minta vagy műszer segítségével. További elemeket is hozzáadhat, például átmeneteket és effektusokat, hogy összetettebbé és ízesebbé tegye a kompozíciót.

3. Építsd meg elrendezéssel

Ha megvan a dalod alapszerkezete, ideje elkezdeni a hangszerelést. Kezdje azzal, hogy kis szakaszokat vesz ki a hurokból, és rendelje hozzá őket a DAW-ban lévő meghatározott sávokhoz. Ez lehetővé teszi, hogy minden egyes darabot szükség szerint könnyedén manipuláljon, és teljesebb kompozíciót készítsen. Az elrendezés során gondolja át, hogyan folyhatnak össze az egyes szakaszok, és milyen típusú változtatásokat szeretne végrehajtani.

4. Rétegesítse nyomait

Ezen a ponton itt az ideje, hogy a számokat további elemekkel, például dobokkal, énekhanggal vagy szintetizátorokkal rétegezd. Ez mélységet és textúrát ad a dalhoz, és lehetővé teszi egy összetettebb elrendezés létrehozását. Rétegezéskor gondoljon arra, hogy milyen típusú hangok illenek a legjobban a ciklusba, és segítenek egyedi dal létrehozásában.

5. Adja hozzá az utolsó simításokat

Az utolsó lépés az utolsó simítások hozzáadása a kompozícióhoz. Ez magában foglalhatja a keverési szintek beállítását, végső effektusok hozzáadását, vagy akár masteringet a jobb hangminőség érdekében. Ne felejtsen el időt szakítani, és többször hallgassa meg a dalt a maga teljességében. Ez segít azonosítani az esetleges problémákat, amelyeket orvosolni kell, mielőtt véglegesítené a pályát. Ha követi ezeket a lépéseket, egy egyszerű hurkot könnyedén lebilincselő, teljes hosszúságú dallá alakíthat. A megfelelő eszközökkel és kreatív megközelítéssel a nagyszerű zene létrehozása minden leendő producer számára elérhető!

6. Hozzon létre egy időjelzést

A minták összegyűjtése után fontos, hogy döntsön számod időzítéséről – ez lesz a dalszerkezeted alapja, ezért fontos, hogy ezt minden más előtt megállapítsd! A 4/4-es időjelek nagyon elterjedtek a modern zenében, de ha kívánja, kísérletezhet kevert mérőkombinációkkal is – csak győződjön meg arról, hogy megfelelnek a bevett irányelveknek, például a páros többszörösek vagy a páratlan kiosztás elméletének. Miután eldöntötte az időjelzést, használja azt a megállapodások tájékoztatására, és szükség szerint a bárok/mértékegységek felosztására.

7. Tesztelje és hallgassa meg dalát

Miután beállítottad a dal szerkezetét, ideje visszahallgatni, és meggyőződni arról, hogy minden jól szól! Játssz végig a teljes számon, és végezd el a szükséges módosításokat. Ez magában foglalhatja a reverb vagy egyéb effektek hozzáadását bizonyos szekciókhoz, az EQ-k beállítását stb. Szánjon rá időt, és hallgassa igazán a számot – szeretné, hogy a legjobban szóljon, mielőtt bárkivel megosztaná!

8. Oszd meg a dalt

Ha elégedett a végtermékkel, ideje megosztani dalát a világgal! Akár ingyenes zeneletöltésként, akár ingyenes mintabeatként szeretné eladni prémium számként vagy ütemként, nft- vagy jogdíjmentes zenei hurokként a loopazon.com-on, vagy egyszerűen elküldi barátainak és családtagjainak, ügyeljen arra, hogy add meg magadnak azt a megelégedést, hogy tudod, hogy remek számot készítettél az elejétől a végéig. Ha követi ezeket a lépéseket, egy hurkot egyszerűen lebilincselő teljes hosszúságú számmá alakíthatja. A megfelelő eszközökkel és kreatív megközelítéssel a nagyszerű zene létrehozása minden leendő producer számára elérhető! Tehát folytassa és kezdjen el kísérletezni a hurkokkal még ma – soha nem tudhatja, mi sülhet ki belőle! Sok szerencsét és jó szórakozást!

9. Melódiák és harmóniák beépítése

A dallamelemek, például a basszusvonalak és a szinti dallamok további dimenziót adnak a dalok elrendezésének – kezdheti a különböző hangjegyekkel való játékkal, amíg valami kattan! Az is fontos, hogy fontolja meg a különböző harmóniák beépítését is, mivel ez nagyobb mélységet hoz létre a sáv minden szakaszán, és sokkal hatékonyabban halad előre anélkül, hogy túlságosan ismétlődővé válna. Kísérletezzen a különböző akkordmenetekkel, inverziókkal és kadenciákkal, amíg meg nem kap valamit, ami jól hangzik!

10. Hozz létre egy szerkezetet a dalodhoz

Itt az ideje, hogy átgondold a dal szerkezetét – milyen elemek legyenek az elsők, mikor szólal meg a refrén stb.c. A meghatározott struktúra segít mindent szervezetten tartani, és megkönnyíti a különböző szakaszok felépítésének megkezdését. Kezdje azzal, hogy meghatározza számának bevezetőjét, versét, kórusát és hídszerkezetét, majd szükség szerint módosítsa, ahogy tovább építi.

11. Arrange Your Song

Most, hogy elkészült a dal szerkezete, ideje elkezdeni a hangszerelést! Ez a folyamat annak eldöntésére, hogy mely hangok szólalnak meg az egyes szakaszok során, és hogyan fognak kölcsönhatásba lépni egymással. Töltsön el egy kis időt a hurkolt minták visszahallgatásával, új elemek hozzáadásával és különböző effektusokkal való játékkal, amíg meg nem talál valamit, ami működik a dal szerkezetében. Ügyeljen a felhalmozódásokra és leesésekre, mert ezek feszültséget és elengedést kölcsönöznek a pálya során.

12. Saját pálya

A folyamat utolsó lépése a mastering! Ez magában foglalja az összes létrehozott elemet, és úgy állítja be őket, hogy a legtöbbet hozza ki a késztermékből. Ebben a szakaszban ügyeljen a hangerőszintekre, az EQ-kra, a dinamikára stb., hogy biztosítsa a szám megfelelő egyensúlyát. Ne felejtse el tesztelni különböző hallgatási eszközökön is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden jól szól, függetlenül attól, hogy hol hallják! Egy kis gyakorlással bárki mesterré válhat saját pályái elsajátításában. Ezeket az egyszerű lépéseket követve lenyűgöző és professzionális hangzású zeneszámot hozhat létre az elejétől a végéig! Jó szórakozást és gyakorlást, pillanatok alatt mesterproducer leszel.

13. Használjon dobmintákat és ritmikus textúrákat

Bármilyen ütem létrehozásának szerves részét képezi a dobmintázatok kialakítása, így a breakbeat hurkok vagy egy lövés kombinált lírai HI-HAT szekvenciákkal társított ritmikus textúrája segít az energiát a darabba irányítani, miközben nagyobb rugalmasságot biztosít a szekciók elrendezése során a keverési szakaszok későbbi szakaszában! Ügyeljen arra, hogy kísérletezzen a különböző tempókkal, swing beállításokkal és zsebérzéssel, hogy valóban kiemelje bármely szám groove-ját. Fontolja meg az énekminták ütős hangszerekként való használatát is, hogy növelje a hangulatot!

14. Használjon énekmintákat és hangeffektusokat

Az énekminták és hangeffektusok hozzáadásával még magával ragadóbb hallgatási élményt hozhat létre. Legyen szó az Ön által felvett frázisokról, énekekről vagy énekekről, ezek az elemek életre kelthetik a számot, és további érzelmi réteget adhatnak hozzá. Kísérletezhetsz azzal is, hogy különféle hangeffektusokat adsz a dobokhoz a hangulat növelése érdekében!

15. Finomítsa a keverékét

A gyártási folyamat utolsó lépése a keverék finomítása. Ez azt jelenti, hogy gondoskodni kell arról, hogy a számod minden eleme megfelelően kiegyensúlyozott, EQ-val és tömörítve legyen. Töltsön időt a szintek beállításával, pásztázással és reverbekkel, amíg olyan keveréket nem kap, amely az elejétől a végéig nagyszerűen szól! És kész is van – 15 egyszerű lépésben professzionális hangzású ritmust hozhat létre a semmiből! Türelemmel és gyakorlással finomíthatja készségeit, és olyan hangzást fejleszthet ki, amely egyedülállóan a sajátja. Jó szórakozást és legyen kreatív!


Végül effektus-processzorok hozzáadása automatizálási bővítmények a tömörítés helyesen végzett végül alkalmas a fejlesztésre komplex hangzásvilág alkalmas sok célra, bár nem feltétlenül szükséges professzionális keverés elérése meg kell tanulni az alapokat keverés mastering sorrend a lehető legjobb hangzású végtermék elérése minden lépésben út házi feladat gyakorlás türelem odaadás hosszú út itt gyors referencia, bár a végcél mindig tartsd szem előtt, bármilyen hangot hallasz fej rögzítés elektronikus világ engedd szabadjára a kreativitást, és szórakozz közben!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is