Hvordan lage et musikkslag fra prøver

01/09/2023
av Admin Admin

Lag et band på nettet, promoter musikken din, kjøp tilpassede beats, lyddeler og del din beat eller spor som en royaltyfri loop med oss. Samarbeid for å lage beats på nettet med de beste loop-produsentene fra hele verden på forumet for musikere og beatmakere. Hold deg oppdatert med musikknyheter og lær av FL Studios videoveiledninger og artiklene på bloggen . Gratis nedlasting av DAW- musikkprogramvare , VST og instrumentpakker for FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton, og hvordan du bruker den mest populære gratis DAW-programvaren, Fruity Loop-plugins, MIDI-er og mer.

How To Turn A Music Loop Or Sample Into A Beat

Å lage en hel sang fra en enkel musikkloop er enklere enn du kanskje tror! Ved hjelp av digitale lydarbeidsstasjoner (DAW) som Ableton Live, har produksjon av musikk blitt mer tilgjengelig for ambisiøse musikere og produsenter. Her er en oversikt over trinnene du må ta for å gjøre loopen om til en fullverdig sang:

1. Samle materialene dine

Før du setter i gang er det viktig at du samler alle materialer og ressurser som er nødvendige for prosjektet, inkludert samples, beats og instrumentering. Du kan finne gratis prøver på nettet ved å søke på nettsteder som Loopazon.com eller til og med utforske populære strømmetjenester som Spotify eller Apple Music.

2. Legg ned grunnlaget

Når du har materialet ditt, er det på tide å legge grunnlaget for sangen din. Start med å laste løkken inn i en DAW og bygg rundt den ved å bruke tilgjengelige prøver eller instrumenter. Du kan også legge til flere elementer som overganger og effekter for mer kompleksitet og smak i komposisjonen din.

3. Bygg med arrangement

Når du har den grunnleggende strukturen til sangen din, er det på tide å begynne å arrangere. Start med å ta små deler av loopen din og tilordne dem til spesifikke spor i DAW-en din. Dette lar deg enkelt manipulere hvert stykke etter behov og skape en fyldigere komposisjon. Mens du arrangerer, tenk på hvordan hver del kan flyte sammen og hva slags endringer du kanskje vil gjøre.

4. Legg sporene dine lagvis

På dette tidspunktet er det på tide å legge sporene dine på lag med tilleggselementer som trommer, vokal eller synthesizere. Dette vil legge til dybde og tekstur til sangen din og tillate deg å lage et mer komplekst arrangement. Når du legger lag, tenk på hvilken type lyder som best vil komplimentere loopen din og hjelpe deg med å lage en unik sang.

5. Legg til siste hånd

Det siste trinnet er å legge siste hånd på komposisjonen din. Dette kan inkludere å justere miksnivåene, legge til endelige effekter eller til og med mestre det for bedre lydkvalitet. Husk å ta deg god tid og lytt til sangen din i sin helhet flere ganger. Dette vil hjelpe deg med å identifisere potensielle problemer som må løses før du fullfører sporet. Ved å følge disse trinnene kan du enkelt gjøre en enkel loop til en engasjerende sang i full lengde. Med de riktige verktøyene og den kreative tilnærmingen er det å lage god musikk innen rekkevidde for alle håpefulle produsenter!

6. Lag en tidssignatur

Etter å ha samlet samplene dine, er det viktig å bestemme seg for en taktart for sporet ditt - dette vil være grunnlaget for sangstrukturen din, så å etablere dette før noe annet er viktig! 4/4 taktarter er veldig vanlige i moderne musikk, men du kan også eksperimentere med blandede målerkombinasjoner om ønskelig - bare sørg for at de samsvarer med etablerte retningslinjer som Even Multiples eller Odd Allocation Theory. Når du har bestemt deg for en taktart, bruk den til å informere arrangementet ditt og lage inndelinger av takter/mål etter behov.

7. Test og lytt til sangen din

Når du har satt opp strukturen for sangen din, er det på tide å lytte tilbake og sørge for at alt høres bra ut! Spill gjennom hele sporet og gjør eventuelle justeringer etter behov. Dette kan inkludere å legge til romklang eller andre effekter til visse seksjoner, justere EQ-er osv. Ta deg god tid og lytt til sporet ditt – du vil at det skal høres best ut før du deler det med noen!

8. Del sangen din

Når du er fornøyd med det endelige produktet, er det på tide å dele sangen din med verden! Enten du vil legge den ut som en gratis musikknedlasting eller gratis samplebeat for salg som et premiumspor eller beat, som en nft- eller royaltyfri musikkloop på loopazon.com, eller bare sende den til venner og familie, sørg for at du gi deg selv tilfredsstillelsen av å vite at du har laget et flott spor fra start til slutt. Ved å følge disse trinnene kan du enkelt gjøre en loop til et engasjerende spor i full lengde. Med de riktige verktøyene og en kreativ tilnærming er det å lage god musikk innen rekkevidde for alle håpefulle produsenter! Så fortsett og begynn å eksperimentere med loops i dag – du vet aldri hva som kan komme ut av det! Lykke til og ha det moro!

9. Innlemme melodier og harmonier

Bruk av melodiske elementer som basslinjer og synthmelodier vil gi ytterligere dimensjonalitet til sangarrangementet ditt - du kan begynne med å leke med forskjellige toner til noe klikker! Det er også viktig å vurdere å inkludere ulike harmonier, siden dette vil skape mer dybde i hver seksjon av sporet, slik at progresjonen blir mye mer effektiv over tid uten å bli for repeterende. Eksperimenter med forskjellige akkordprogresjoner, inversjoner og kadenser til du har noe som høres bra ut!

10. Lag en struktur for sangen din

Nå er det på tide å tenke på strukturen til sangen din – hvilke elementer bør komme først, når kommer refrenget, etc. Å ha en definert struktur vil bidra til å holde alt organisert og gjøre det lettere å begynne å bygge ut de forskjellige seksjonene. Begynn med å bestemme deg for en intro-, vers-, refreng- og brostruktur for sporet ditt, og juster deretter etter behov mens du fortsetter å bygge det videre.

11. Arranger sangen din

Nå som du har en struktur på plass for sangen din, er det på tide å begynne å arrangere! Dette er prosessen med å bestemme hvilke lyder som skal spilles under hver seksjon og hvordan de vil samhandle med hverandre. Bruk litt tid på å lytte tilbake til de loopede samplene dine, legge til nye elementer og leke med forskjellige effekter til du har noe som fungerer innenfor sangens struktur. Pass på å ta hensyn til opphopninger og fall, da disse vil gi en følelse av spenning og slipp gjennom hele sporet.

12. Mestre sporet ditt

Det siste trinnet i prosessen er mestring! Dette innebærer å ta alle elementene du har laget og justere dem for å få mest mulig ut av det ferdige produktet. Vær oppmerksom på volumnivåer, EQ-er, dynamikk osv. i løpet av denne fasen for å sikre at sporet ditt er riktig balansert. Pass på å også teste den på forskjellige lytteenheter for å sikre at alt høres bra ut uansett hvor det høres! Med litt øvelse kan hvem som helst bli en mester i å mestre sine egne spor. Ved å følge disse enkle trinnene vil du kunne lage et engasjerende og profesjonelt lydspor fra start til slutt! Ha det gøy og fortsett å øve, du vil bli en mesterprodusent på kort tid.

13. Bruk trommemønstre og rytmiske teksturer

En integrert del av å lage en hvilken som helst type beat er å etablere trommemønstre, så bruk av breakbeat-looper eller one-shots kombinerte lyriske HI-HAT-sekvenser assosiert med rytmisk tekstur hjelper til med å drive energi inn i et stykke samtidig som det gir større fleksibilitet når du arrangerer seksjoner under miksetrinnene senere nedover linjen! Pass på å eksperimentere med forskjellige tempoer, swinginnstillinger og lommefølelser for å virkelig få frem sporet til ethvert spor. Vurder også å bruke vokalprøver som perkusjonsinstrumenter for ekstra stil!

14. Bruk stemmeprøver og lydeffekter

Å legge til vokaleksempler og lydeffekter kan bidra til å skape en enda mer oppslukende lytteopplevelse. Enten det er fraser, sang eller vokal du har spilt inn, kan disse elementene bidra til å bringe et spor til live og legge til et ekstra lag med følelser. Du kan også eksperimentere med å legge til forskjellige lydeffekter til trommene dine for ekstra atmosfære også!

15. Avgrens miksen din

Det siste trinnet i produksjonsprosessen er å foredle blandingen din. Dette innebærer å sørge for at alle elementene i sporet ditt er riktig balansert, EQ'ed og komprimert. Bruk tid på å justere nivåer, panorering og reverb til du har en miks som høres bra ut fra start til slutt! Og der har du det - 15 enkle trinn for å lage et profesjonelt klingende beat fra bunnen av! Med tålmodighet og øvelse vil du kunne avgrense ferdighetene dine og utvikle en lyd som er unik for deg. Ha det gøy og vær kreativ!


Til slutt legge til effekter prosessorer automatisering plugins komprimering gjort riktig til slutt egner seg til utvikling komplekst lydbilde egnet mange formål selv om det ikke nødvendigvis er nødvendig å oppnå profesjonell miks ned trenger fortsatt lære grunnleggende miksing mestre rekkefølge oppnå best klingende sluttprodukt mulig hvert steg reise lekser øving tålmodighet dedikasjon gå langt her rask referanse om sluttmål alltid huske hvilken lyd enn høre hodefangst elektronisk verden la løs kreativiteten ha det gøy mens du gjør det!

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale