Vanad ja uued jõululaulud

11/08/2022
by Admin Admin

Looge veebis bänd, reklaamige oma muusikat, ostke kohandatud biite, heliosi ja jagage oma biiti või lugu meiega autoritasuta. Muusikute ja biiditegijate foorumis tehke veebis biite loomiseks koostööd parimate loopitegijatega üle maailma. Püsige end muusikauudistega kursis ja õppige FL Studio videoõpetustest ja ajaveebi artiklitest. Tasuta DAW muusikatarkvara allalaadimine, VST ja instrumendipaketid FL Studio jaoks, Pro Tools, Logic, Ableton ning kuidas kasutada populaarseimat tasuta DAW tarkvara, Fruity Loopi pistikprogramme, MIDI-sid ja palju muud.

The History Of Christmas Carols Loopazon

Külma ilmaga annab see märku talvehooaja saabumisest, mis tähendab, et on aeg taas hellitada oma jõuluiha. Parim viis on Frank Sinatra, Mariah Carey ja teiste jõulumuusikasse sügavalt eksida. Enne jõulumuusikale minekut aga räägime Ameerika jõulumuusika ajaloost ja tutvume selle faktidega.

Üks populaarsemaid jõululaule on Silent Night, mille kirjutas 1818. aastal Austria preester Joseph Mohr ja mida esitati esmakordselt jõululaupäeval ühes Austria kirikus. Kuid alles 1863. aastal, kui John Freeman Young tõlkis Silent Night inglise keelde, sai sellest ülemaailmne sensatsioon.


Veel üks kuulus pühadelaul on Jingle Bells, algse pealkirjaga One Horse Open Sleigh, mille lõi James Pierpont 1857. aastal tänupühade, mitte jõulude jaoks. Alles 1920. aastatel sai see jõululauluna laialdaselt tuntuks.

Teised tuntud laulud nagu Hark! Herald Angels Sing ja Joy to the World olid tegelikult kohandatud vastavalt Charles Wesley ja Isaac Wattsi kirjutatud hümnidele.

Mitte kõik jõululaulud pole oma olemuselt religioossed; mõned olid loodud ainult meelelahutuslikel eesmärkidel. Näiteks loo Winter Wonderland kirjutasid Felix Bernard ja Richard B. Smith uudsena 1934. aastal, Irving Berlini valged jõulud aga spetsiaalselt 1942. aasta filmi Holiday Inn jaoks, mille peaosas oli Bing Crosby.

Niisiis, miks mitte alustada oma lemmikjõululaulude loomist Loopazoniga – oma ühest veebipoest? Pange oma pühademeeleolu käima meie laia valiku jõululauludega saidil www.loopazon.com!

Jõululaulud: vanad ja uued

Alustades kuulsaimast jõululaulust “Jingle Bells”. Me seostame seda laulu jõuludega, kuid kas teate, et see laul loodi algselt tänupüha jaoks, jah, lugesite seda õigesti. Selle laulu kirjutas 1857. aastal tänupüha auks James Lord Pierpont. Veel üks huvitav fakt selle laulu kohta on see, et see on esimene lugu, mida kosmoses esitati. Jõulupüha sisaldas kristlikke, paganlikke ja ilmalikke elemente keskaegsetest jõulupühadest. Pühadehooaega tähistati 17. ja 18. sajandil innukalt ja innukalt, Ameerika kolonist harrastas mummingut, sisaldades vempe, kostüüme, tantsu ja muusikariistu. 18. sajandil kirjutas püha jõulumuusika Bostoni nahatöötleja ja helilooja William Billings. Ameerika jõulumuusika saavutas 19. sajandil USA-s tohutu populaarsuse, mis kujunes välja erinevatest immigrantide traditsioonidest. Jõulutraditsioonide populaarsuses mängisid oma osa ka teised inimesed, üks neist oli Charles Dickens, kes esitas oma kaks edukat romaani "Pickwicki paberid" (1836-7) ja "Jõululaul" (1843). Sel ajastul hõlmasid jõulupühad ukselt ukseni jõululaulude laulmist, jõulukaarte ja elavaid jõulusõime. (Nautige jõulumuusika näidislaule ja pühadebiite ning loopazoni tasuta loops on autoritasu tasuta allalaadimine).

Mõned 19. sajandil kirjutatud jõululaulud on "Vaikne öö" (1818), "Oo väike Petlemma linn" (1868) ja "Rõõm maailmale" (1839). Kuid jõululaulud ei piirdu ainult nende paari lauluga. Erinevates keeltes, näiteks saksa, prantsuse ja hispaania keeles, on kirjutatud palju rohkem laule. Kas tead kuulsast “Feliz Navidadist”? Esmakordselt salvestas selle 1970. aastal José Feliciano, kuid nüüdseks on sellest saanud populaarne pühadehümn kogu maailmas. Huvitav fakt on ka see, et selle laulu kirjutamiseks kulus tal vaid 10 minutit! Nii et miks mitte kuulata saidil loopazon.com vanu ja uusi jõululaule ning luua sel hooajal meeldejäävaid puhkusehetki oma lähedastega?

Parimad jõululaulud, mida 2023. aastal kuulata

19. sajandil esitati mitmeid klassikalisi jõululaule, sealhulgas "See tuli kesköösel selgeks" (1849), "Ma kuulsin jõulupühal kellasid" (1863) ja "Away in a Manager" (1885). . 20. sajandil saavutas jõulumuusika raadio, televisiooni ja filmi kaudu tohutut edu. Suurima osa jõulumuusika edus mängis Hollywood, kes produtseeris filme "Holiday Inn" (1942), "Rudolph the Red Nosed Reindeer" (1964), "It's a Wonderful Life" (1946) ja "A Christmas Story" ” (1983). Benjamin Hanby “Up on the Housetop” oli esimene jõululaul, milles mainiti jõuluvana. See laul on kirjutatud 1864. aastal ja see oli inspireeritud Clement Clarke Moore'i 1823. aasta luuletusest "Püha Nikolause külaskäik", mis hõlmas korstnast alla laskumist ja kelku katusel. Aastal 1953 kaverdas Gene Autry selle laulu ja ta sai kohe kuulsaks. Üks vanimaid jõuluhümne on "O Come, O Come Emmanuel", mis kõlab siiani. 12. sajandi jooksul toodeti see hümn algselt in ladina keel. Hiljem tõlkis selle 1851. aastal inglise keelde John Mason Neale. (Külastage müügiks jõulumuusikat).

Teiste tuntud laulude hulka kuuluvad “Vaikne öö” (1818), “Jingle Bells” (1857) ja “Hark! Heraldinglid laulavad” (1739). Paljud jõululaulud võeti üle traditsioonilistest rahvalauludest, sealhulgas "Deck the Halls" ja "We Wish You a Merry Christmas". Tänapäeval on populaarsed artistid nendest armastatud pühadelugudest välja andnud oma versioonid, andes neile uue elu. Mariah Carey esitusest "All I Want for Christmas Is You" on pühade ajal raadiojaamades ja kaubamajades saanud laialt levinud.

Nii et olenemata sellest, kas eelistate oma lemmikjõululaulude klassikalist või kaasaegset stiili, lisage sel hooajal oma esitusloendisse pühadehõngu. Kasutage loopazoni heliredaktori tööriista, et luua veebis tasuta lööke parima autoritasuta silmuste koguga allalaadimiseks, muusikapakettide ja daw pluginate tarkvara allalaadimiseks.

Mõne armastatud klassiku jõululaulude kirjutamise päritolu

Kolm kõige kuulsamat jõululaulu on kirjutanud juudi laulukirjutaja Johnny Marks, mis olid "Rudolph the Red-Nosed Reindeer", "Rockin' Around the Christmas Tree" ja "Holly Jolly Christmas". Teine juudi laulukirjutaja Irving Berlin kirjutas "Valged jõulud", mis oli algselt kavandatud Broadway muusikali jaoks, mida kahjuks kunagi ei toodetud. Hiljem, 1942. aastal, võtsid selle üles Hollywoodi produtsendid, kes produtseerisid filmi Holiday Inn Bing Crosby ja Fred Astaire'iga ning kasutasid seda jõululaulu selles filmis. See "White Christmas" versioon Bing Crosbyga on läbi aegade enimmüüdud singel. Sellest Elvis Presley laulust oli veel üks versioon, mida Irving Berlin hingepõhjani vihkas. Ta üritas isegi raadiojaamu peatada, et Presley versiooni esitada. Selle looga seotud kõige huvitavam fakt on see, et seda mängis Ameerika armee 1975. aasta aprillis relvajõudude raadios märguandeks sõduritele Saigonist lahkumiseks.

Teine jõulumuusika, mida raadios edastati, oli 1906. aastal "O Holy Night", mis oli viiulisoolo. Laul, mis jõudis jõululaulude nimekirja ilma pühast kordagi mainimata, on "Let It Snow", mille kirjutasid samuti kaks juudi laulukirjutajat Jule Styne ja Sammy Cahn.

Seda laulu on käsitlenud paljud populaarsed artistid nagu Frank Sinatra, Dean Martin ja Mariah Carey. Selle jõululaulu kõrgeima edetabeliversiooni on Carpenters 1978. aastal Billboard Hot 100 edetabelis 13. kohal.

Huvitaval kombel on ka mittekristlased kirjutanud mõned ikoonilised jõululaulud – näiteks juudi helilooja Mel Torme kirjutas "Jõululaul (lahtisel tulel röstivad kastanid)" ja inglise muusik John Lennon "Happy Xmas (War is Over)." Nii et olenemata teie usulistest tõekspidamistest võib igaüks nautida ja hinnata nende ajatute pühadeklassika ilu. Ärge unustage vaadata loopazonist kõiki oma lemmikjõululaululugusid, mis on tasuta allalaadimiseks Venemaal ja Ameerika Ühendriikides.

Ühe kuulsa jõululaulu “My Heart Will Go On” on kirjutanud Celine Dion, kes oli ka Mariah Carey loo “All I Want for Christmas is You” kaasautor. Aastal 1962, Kuuba raketikriisi ajal, kirjutas kuulus laulukirjutaja Gloria Shayne Baker rahupalveks laulu "Kas kuuled, mida ma kuulen?" Üks kuulsatest pühadeklassikalistest lauludest “Silver Bells” ehk “Tinkle Bells” (nagu Philip Furia ja Michael Lasseri raamatu “America's Songs: The Stories behind the Songs of Broadway, Hollywood and Tin Pan Alley” järgi), kuid Livingstoni naine selgitas, et trinkle kasutati sageli urineerimise sünonüümina ja siis peavad nad selle muutma Silver Bells'iks. Punaninalise põhjapõdra Rudolph tuntuim tegelaskuju ei saanud alguse Jonny Marksi eeskujulikust jõuluhelinast, pigem tegi selle Montgomery Wardi jaeketis töötanud personali turundusspetsialist Robert L. May. Ta mõtles selle põhjapõdra tegelase välja jaemüügihiiglase pakutavate pühadeteemaliste värviraamatute sarja jaoks.

Üks levinumaid jõululugusid on "We Wish You a Merry Christmas", mis sai alguse 16. sajandil Inglismaal.

Sel ajal oli jalutuskäik komme, kus vaesed inimesed küsisid rikastelt elatist ja raha. "Kaksteist jõulupäeva" peetakse ingliskeelseks katekismuse meloodiaks, mis on loodud katoliku lastele ajal, mil nende enesekindlus oli Inglismaal ebaseaduslik (1558-1829).

Jõululaulud: ajatu traditsioon

Kui me kõik valmistume oma pühadeks, ärge unustage oma esitusloendisse lisada klassikalisi jõululaule! Ja miks mitte teha seda veelgi lihtsamaks, ostes need lood Loopazonist? Vaid mõne klõpsuga saate oma puhkuse heliriba seadistada ja kasutamiseks valmis. Häid pühi!

Selle loo põhjuseks oli komme, mida nimetatakse "wassellingiks", mis hõlmas heasoovijaid, kes külastasid maju ja laulsid meloodiaid, et saada trsööb, eriti tavalist kaheteistkümnendat kooki. Lugu on tuntud oma arusaamatu õnnistuste kordamise poolest, kuid see võib olla probleemiks ja vastuseks. "The First Noel" võis alguse saada rahvameloodiana kuueteistkümnendal sajandil, kuid selle komponeeritud struktuuris levitas seda 1871. aastal inglise organist John Stainer. "The Holly and the Ivy" on jälgitud kuni XVII sajandi Inglismaani – koos viited hollyle ja ivy'le, mida kasutatakse jõulurohelisena, ulatuvad tunduvalt kaugemale. Lõpuks ometi on "Hark! The Herald Angels Sing" veel üks tavapärane jõululaul, mille sõnad on kirjutanud Charles Wesley (algne pealkiri: "Hymn for Christmas Day") ja mille muusika on seadnud Felix Mendelssohn. Religioossetest traditsioonidest läbi imbunud päritolust populaarsete kunstnike kaasaegsete mugandusteni on jõululaulud püsinud läbi aegade pühade tähistamise armastatud osana. Nii et koguge oma lähedased kokku ja laulge nende ajatute lugude saatel kaasa. Ja ärge unustage Loopazonist uusi versioone hankida!

Lisaks nendele traditsioonilistele jõululauludele ei oleks kaasaegne pühadehooaeg täielik ilma Mariah Carey "All I Want for Christmas is You" või Wham!'i "Last Christmas" loota. Ükskõik, kas esitate klassikat või segate uusi lemmikuid, lisage kindlasti oma pühade esitusloendisse mõned pidulikud viisid saidi loopazon.com suure pühademuusika valikuga.

Jõululaulud: rikas ajalugu ja mitmekesisus

Aasta keskpaiga kuumalaine ajal 1944. aastal lõi "Jõululaul" (tavaliselt tuntud kui "Avatud tulel röstitud kastanid") Mel Tormé. Darlene Love laulis oma puhkusehitti "Christmas Baby Please Come Home" David Lettermani hilisõhtuses saates pikka aega, st 28 aastat. "Rockin' Around the Christmas Tree" esimese versiooni salvestas artist Brenda Lee, kui ta oli vaid 13-aastane. Teine juudi laulukirjutajate duo Felix Bernard ja Richard B. Smith kirjutasid “Winter Wonderland”. Kuulsa “Grandma Got Run Over by a Reindeer” kirjutas Randy Brookes 1978. aastal, huvitav fakt on see, et selle laulis tõeline DVM (veterinaarmeditsiini doktor) Elmo Shrophire. (Logige sisse saidile https://www.loopazon.com , et kuulata oma lemmikjõulumuusikat).

Need on vaid mõned näited meie armastatud jõululaulude rikkast ajaloost ja mitmekesisusest. Paljude laulude päritolu võib otsida sajandeid tagasi Euroopa traditsioonidesse, samas kui teised loodi hiljuti ja neist on saanud pühadeklassika. Kuid olenemata nende taustast jääb üks asi muutumatuks: need laulud pakuvad kuulajatele rõõmu ja ühendavad inimesi pühade tähistamisel. Nii et kogunege kamina ümber, valage kuuma kakaod ja laulge oma lemmikjõululaulude saatel kaasa.

Veel üks huvitav fakt on seotud kuulsa jõululauluga “You are a mean one, Mr. Grinch”. Te ei pruugi seda fakti teada, kuid kui me teile seda ütleme, tunnete, kuidas te sellest veel aru ei saanud. Kuulus häälnäitleja Thurl Ravenscroft, kes laulis telefilmis "Kuidas Grinch jõulud varastas!" mis toodeti 1966. aastal. Ta oli ka Tony The Tigeri hääl teraviljareklaamides 50ndatel ja 60ndatel. Kes teadis, et tiigri maskotil võib olla selline anne! Nii et järgmine kord, kui sellele jõululaulule kaasa laulate, pidage meeles, et see kuulus loopazoni tiiger laulis seda esimesena.

Jõululaulude päritolu

See lisab pühadeajal jõululaulude võlu ja salapära.

Kindlasti olete kuulnud kuulsast 1914. aasta jõulurahust, kus erinevad väed, nagu Briti, Prantsuse, Belgia ja Saksa väed, panid relvad maha ning ühinesid kingituste vahetamiseks, jalgpallimatšide ja kaasalaulmiste jaoks läänerindel. Seal on erinevad lood, et jagada kogemusi ja selgitada sõdurite positsiooni läänerindel, kuid üks Briti sõduritest, kes võitles teise kuninganna rügemendiga Pvt. Albert Moreno kirjeldas oma kogemust vaenlasega lahinguväljal jalutuskäikudel. Ta ütles Time uuesti avaldatud koosolekul: "Sakslased laulsid kõigepealt ühte oma hümnist ja pärast seda laulsime meie oma, kuni selleni, kui me vallandas "O Come, All Ye Faithful". Siis hakkasid nad kohe sama laulu ladina keeles laulma. sõnad „Adeste Fideles” ja see oli nii erakordne hetk – kaks rahvast keset sõda laulavad sama laulu.” Müüge jõululaulude muusikat loopazonis NFT -na või ostke jõululugusid meie muusikaturult.

Aga kust need laulud tulid? Kas need tekkisid juba iidsetest aegadest või lihtsalt Victoria ajastul? See on segu mõlemast. Mõned laulud, mida täna laulame, dokumenteeriti esmakordselt keskaegses Euroopas ja mõned pärinevad isegi varakristlikest hümnidest. Paljud meie armastatud jõululaulud populariseeriti viktoriaanlikul ajastul tänu nende avaldamiseleilmunud erinevatesse raamatutesse, nagu Henry Ramsden Bramley ja John Stainer 1878. aastal toimetatud "Jõululaulud uued ja vanad". Need raamatud kogusid ja korraldasid laulude erinevaid variatsioone, muutes need hõlpsasti juurdepääsetavaks, et inimesed üle maailma saaksid pühade ajal üheskoos laulda. kogunemised.

Üks on kindel, jõululaulud toovad pühadeajal jätkuvalt rõõmu ja nostalgiat inimestele üle kogu maailma. Loopazoni noodi- ja karaokeversioonide valikuga saate hõlpsalt kaasa elada ning sõprade ja perega koos laulda. Head laulmist saidil loopazon.com!

Comments

No posts found

Write a review