Senos ir naujos kalėdinės giesmės

11/08/2022
pagal Admin Admin

Sukurkite grupę internete, reklamuokite savo muziką, pirkite pasirinktinius ritmus, garso dalis ir pasidalykite su mumis savo ritmu arba takeliu kaip nemokamai. Bendradarbiaudami kurkite ritmus internete su geriausiais kilpų kūrėjais iš viso pasaulio muzikantų ir ritmų kūrėjų forume . Sekite Muzikos naujienas ir mokykitės iš „FL Studio“ vaizdo įrašų vadovėlių ir tinklaraščio straipsnių. Nemokami DAW muzikos programinės įrangos atsisiuntimai, VST ir instrumentų paketai, skirti „FL Studio“, „Pro Tools“, „Logic“, „Ableton“ ir kaip naudotis populiariausia nemokama DAW programine įranga, „Fruity Loop“ papildiniais, MIDI ir kt.

The History Of Christmas Carols Loopazon

Atvėsus orams tai signalizuoja apie žiemos sezono atėjimą, o tai reiškia, kad laikas vėl palepinti mūsų Kalėdų troškimą. Geriausias būdas – pasiklysti Franko Sinatros, Mariah Carey ir kitų kalėdinėje muzikoje. Tačiau prieš leisdamiesi į kalėdinę muziką, pakalbėkime apie Amerikos Kalėdų muzikos istoriją ir susipažinkime su jos faktais.

Viena populiariausių kalėdinių dainų yra Tyli naktis, kurią 1818 metais parašė austrų kunigas Josephas Mohras ir pirmą kartą atlikta Kūčių vakarą bažnyčioje Austrijoje. Tačiau tik 1863 m., kai Johnas Freemanas Youngas išvertė „Silent Night“ į anglų kalbą, jis tapo pasauline sensacija.


Kita garsi šventinė giesmė yra „Jingle Bells“, iš pradžių pavadinta „One Horse Open Sleigh“, kurią Jamesas Pierpontas sukūrė dar 1857 m. Padėkos dienai, o ne Kalėdoms. Tik 1920-aisiais ji tapo plačiai žinoma kaip Kalėdų daina.

Kitos gerai žinomos giesmės, tokios kaip Hark! „Herald Angels Sing“ ir „Joy to the World“ iš tikrųjų buvo pritaikyti iš himnų, kuriuos parašė atitinkamai Charlesas Wesley ir Isaacas Wattsas.

Ne visos Kalėdų giesmės yra religinio pobūdžio; kai kurie buvo sukurti tik pramoginiais tikslais. Pavyzdžiui, dainą „Winter Wonderland“ kaip naujovę 1934 m. parašė Felixas Bernardas ir Richardas B. Smithas, o Irvingo Berlino „White Christmas“ parašė specialiai 1942 m. filmui „Holiday Inn“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Bingas Crosby.

Taigi kodėl gi nepradėjus klausytis mėgstamų Kalėdų giesmių su Loopazon – jūsų vieno langelio internetine muzikos parduotuve? Suaktyvinkite savo šventinę nuotaiką naudodami platų kalėdinių dainų pasirinkimą www.loopazon.com!

Kalėdų giesmės: senos ir naujos

Pradedant nuo garsiausios kalėdinės dainos „Jingle Bells“. Šią dainą siejame su Kalėdomis, bet ar žinote, kad ši daina iš pradžių buvo sukurta Padėkos dienai, taip, jūs ją perskaitėte teisingai. Šią dainą 1857 m. parašė James Lord Pierpont Padėkos dienai pagerbti. Kitas įdomus šios dainos faktas yra tai, kad tai pirmoji daina, atlikta kosmose. Kalėdų šventėje buvo krikščioniškų, pagoniškų ir pasaulietinių elementų iš viduramžių Kalėdų švenčių. Šventinis laikotarpis buvo švenčiamas su dideliu užsidegimu ir užsidegimu XVII ir XVIII amžiuje, amerikiečių kolonistas darydavo muminčius, išdaigų, kostiumų, šokių ir muzikos instrumentų. XVIII amžiuje sakralinę Kalėdų muziką parašė Bostono odininkas ir kompozitorius Williamas Billingsas. Amerikietiška Kalėdų muzika išpopuliarėjo XIX amžiuje Jungtinėse Valstijose, kuri buvo sukurta remiantis įvairiomis imigrantų tradicijomis. Prie Kalėdų tradicijų populiarumo prisidėjo ir kiti žmonės, vienas iš jų buvo Charlesas Dickensas, išleidęs du savo sėkmingus romanus „Pickwick Papers“ (1836–7) ir „Kalėdų giesmė“ (1843). Šiuo laikotarpiu Kalėdų šventės apėmė kalėdines giesmes, kurios vykdavo nuo durų iki durų, kalėdinius atvirukus ir gyvas gimimo scenas. (Mėgaukitės kalėdinės muzikos pavyzdžiais giesmėmis ir švenčių ritmais ir atsisiųskite nemokamai iš „loopazon free loops “).

Kai kurios kalėdinės giesmės, parašytos XIX amžiuje, yra „Tyli naktis“ (1818), „O mažasis Betliejaus miestelis“ (1868) ir „Džiaugsmas pasauliui“ (1839). Tačiau Kalėdų giesmės neapsiriboja vien šiomis keliomis dainomis. Yra daug daugiau giesmių, parašytų įvairiomis kalbomis, tokiomis kaip vokiečių, prancūzų ir ispanų. Ar žinote apie garsųjį „Feliz Navidad“? Pirmą kartą jį įrašė José Feliciano 1970 m., tačiau dabar jis tapo populiariu švenčių himnu visame pasaulyje. Kitas įdomus faktas yra tai, kad šiai dainai parašyti jam prireikė tik 10 minučių! Taigi kodėl gi nepasiklausius senų ir naujų kalėdinių giesmių svetainėje loopazon.com ir nesukūrus įsimintinų atostogų akimirkų su savo artimaisiais šį sezoną?

Geriausios 2023 m. Kalėdinės giesmės

XIX amžiuje buvo pristatytos kelios klasikinės kalėdinės giesmės, tarp kurių buvo „Atėjo vidurnaktis giedras“ (1849 m.), „Kalėdų dieną išgirdau varpus“ (1863 m.) ir „Away in a Manager“ (1885 m.). . XX amžiuje Kalėdų muzika sulaukė didžiulio pasisekimo per radiją, televiziją ir filmus. Didžiausią vaidmenį kalėdinės muzikos sėkmei suvaidino Holivudas, sukūręs tokius filmus kaip „Atostogų užeiga“ (1942), „Rudolfas raudonasnukis elnias“ (1964), „Tai nuostabus gyvenimas“ (1946) ir „Kalėdų istorija“. “ (1983). Benjamino Hanby „Up on the Housetop“ buvo pirmoji Kalėdų daina, kurioje paminėtas Kalėdų Senelis. Ši daina buvo parašyta 1864 m. ir buvo įkvėpta 1823 m. Clemento Clarke'o Moore'o eilėraščio „Šv. Nikolajaus apsilankymas“, apimantį nusileidimą kaminu ir rogėmis ant stogo. 1953 m. Gene Autry dainavo šią dainą ir iškart išgarsėjo. Viena iš seniausių Kalėdų giesmių yra „O ateik, ateik, Emanueli“, kuri vis dar skamba. XII amžiuje šis himnas iš pradžių buvo pagamintas t.yn lotynų kalba. Vėliau jį į anglų kalbą 1851 m. išvertė Johnas Masonas Neale'as. (Apsilankykite parduodant Kalėdų ritmus).

Kitos gerai žinomos giesmės yra „Tyli naktis“ (1818), „Jingle Bells“ (1857) ir „Hark! Gieda angelai šauklys“ (1739). Daugelis Kalėdų giesmių buvo perimtos iš tradicinių liaudies dainų, įskaitant „Deck the Halls“ ir „Linkime jums linksmų Kalėdų“. Šiais laikais populiarūs atlikėjai išleido savo šių mėgstamų šventinių melodijų versijas, suteikdami jiems naują gyvenimą. Mariah Carey kūrinio „All I Want for Christmas Is You“ perteikimas tapo radijo stočių ir universalinių parduotuvių pagrindiniu švenčių sezonu.

Taigi, ar jums labiau patinka klasikinės, ar šiuolaikiškos mėgstamos kalėdinės giesmės, šį sezoną būtinai įtraukite į savo grojaraštį šventinės nuotaikos. Naudokite „loopazon“ garso redagavimo įrankį, kad galėtumėte žaisti internete nemokamai, naudodami geriausią atsisiuntimo, muzikos paketų ir „daw“ papildinių programinės įrangos atsisiuntimo nemokamų kilpų kolekciją.

Kai kurių mėgstamų klasikų kalėdinių dainų rašymo ištakos

Trys žinomiausios Kalėdų dainos buvo parašytos žydų dainų autoriaus Johnny Markso: „Rudolph the Red Nosed Reindeer“, „Rockin' Around the Christmas Tree“ ir „Holly Jolly Christmas“. Kitas žydų dainų autorius Irvingas Berlinas parašė „Baltąsias Kalėdas“, kurios iš pradžių buvo suplanuotos Brodvėjaus miuziklui, kuris, deja, taip ir nebuvo sukurtas. Vėliau, 1942 m., ją pasirinko Holivudo prodiuseriai, kurie sukūrė filmą „Holiday Inn“ su Bingu Crosby ir Fredu Astaire'u ir panaudojo šią Kalėdų dainą šiame filme. Ši „Baltųjų Kalėdų“ versija su Bingu Crosby yra visų laikų geriausiai parduodama singlas. Buvo ir kita šios Elvio Presley dainos versija, kurios Irvingas Berlinas nekentė iki širdies gelmių. Jis netgi bandė neleisti radijo stotims groti Presley versiją. Įdomiausias su šiuo kūriniu susijęs faktas yra tai, kad 1975 m. balandį jį grojo Amerikos armija per ginkluotųjų pajėgų radiją kaip signalą kariams palikti Saigoną.

Antroji Kalėdų muzika, kuri buvo transliuojama per radiją, buvo „O šventa naktis“ 1906 m., kuri buvo smuiko solo. Daina, kuri pateko į kalėdinių dainų sąrašą, nė karto nepaminėjus apie šventę, yra „Let It Snow“, kurią taip pat parašė du žydų dainų autoriai Jule Styne ir Sammy Cahn.

Šią dainą dainavo daugelis populiarių atlikėjų, tokių kaip Frank Sinatra, Dean Martin ir Mariah Carey. Populiariausią šios Kalėdų dainos versiją 1978 m. Billboard Hot 100 sąraše užima 13-oje vietoje Carpenters.

Įdomu tai, kad ne krikščionys yra parašę keletą ikoniškų kalėdinių dainų – pavyzdžiui, žydų kompozitorius Melas Torme'as parašė „Kalėdų dainą (Kaštonai kepami ant atviros ugnies)“, o anglų muzikantas Johnas Lennonas parašė „Happy Xmas (War is Over). Taigi, kad ir kokie būtų jūsų religiniai įsitikinimai, kiekvienas gali mėgautis ir įvertinti šių nesenstančių atostogų klasikų grožį. Nepamirškite patikrinti Loopazon, kur rasite visų mėgstamų Kalėdų giesmių dainų, kurias galima atsisiųsti nemokamai rusų ir JAV.

Vieną iš žinomų Kalėdų dainų „My Heart Will Go On“ parašė Celine Dion, kuri taip pat buvo Mariah Carey dainos „All I Want for Christmas is You“ bendraautorė. 1962 m., per Kubos raketų krizę, garsioji dainų autorė Gloria Shayne Baker, prašydama taikos, parašė dainą „Ar girdi, ką aš girdžiu? Viena iš garsiųjų švenčių klasikos dainų „Silver Bells“, dar žinoma kaip „Tinkle Bells“ (kaip aprašyta Philipo Furia ir Michaelo Lasserio knygoje „America's Songs: The Stories behind the Songs of Broadway, Hollywood and Tin Pan Alley“), tačiau Livingstono žmona paaiškino, kad trinkle dažnai buvo naudojamas kaip šlapinimosi sinonimas, o tada jie turėjo pakeisti jį į sidabrinius varpelius. Garsiausias Rudolpho Raudonsnukio šiaurės elnio personažas nebuvo pradėtas kurti pavyzdiniame Jonny Markso kalėdiniame skambesyje, o jį sukūrė personalo rinkodaros specialistas Robertas L. May, dirbęs Montgomery Ward prekybos tinkle. Jis sugalvojo šį elnių personažą švenčių tematikos spalvinimo knygelių serijai, kurią siūlo mažmeninės prekybos milžinas.

Viena iš labiausiai paplitusių kalėdinių melodijų yra „We Wish You a Merry Christmas“, kuri prasidėjo XVI amžiuje Anglijoje.

Tuo metu giesmių dainavimas buvo paprotys, kai vargšai žmonės prašydavo pragyvenimo ir pinigų iš turtingųjų. „Dvylika Kalėdų dienų“ priimta kaip angliška katekizmo melodija, sukurta katalikų vaikams tuo laikotarpiu, kai jų pasitikėjimas Anglijoje buvo neteisėtas (1558–1829).

Kalėdų giesmės: nesenstanti tradicija

Kai visi ruošiamės savo šventinėms šventėms, nepamirškite į savo grojaraštį įtraukti keletą klasikinių Kalėdų giesmių! Ir kodėl gi nepalengvinus šių dainų perkant Loopazon? Vos keliais spustelėjimais būsite pasiruošę naudoti atostogų garso takelį. Linksmų švenčių!

Šios melodijos priežastis buvo sugroti paprotį, vadinamą „wasselling“, kuris apimdavo geranoriškus, kurie lankydavosi namuose ir dainuodavo melodijas, kad gautųvalgo, ypač įprastą dvyliktąjį pyragą. Melodija žinoma dėl nesuprantamo palaiminimų kartojimo, tačiau tai gali būti problema ir atsakymas. „Pirmasis Noelis“ galėjo prasidėti kaip liaudies melodija XVI amžiuje, tačiau 1871 m. ją išplatino anglų vargonininkas Johnas Staineris. nuorodos į bugienius ir gebenes, naudojamus kaip Kalėdų žalumynus, nukeliauja daug toliau. Pagaliau „Hark! The Herald Angels Sing“ yra dar viena įprasta Kalėdų giesmė, kurios žodžius parašė Charlesas Wesley (originalus pavadinimas: „Hymn for Christmas Day“), o muziką sukūrė Felixas Mendelssohnas. Nuo religinių tradicijų persmelktų ištakų iki šiuolaikinių populiarių menininkų pritaikymų Kalėdų giesmės išliko per amžius kaip mėgstama švenčių dalis. Taigi surinkite savo artimuosius ir dainuokite kartu su šiomis nesenstančiomis melodijomis. Ir nepamirškite pasiimti naujų „Loopazon“ versijų!

Be šių tradicinių kalėdinių giesmių, šiuolaikinis švenčių sezonas nebūtų užbaigtas be Mariah Carey dainų „All I Want for Christmas is You“ arba Wham! „Last Christmas“. Nesvarbu, ar skambinate klasiką, ar įsijungiate į naujus mėgstamiausius kūrinius, būtinai įtraukite šventinių melodijų į savo šventinį grojaraštį naudodamiesi didžiuliu loopazon.com šventinės muzikos pasirinkimu.

Kalėdų giesmės: turtinga istorija ir įvairovė

Per 1944 m. vidurio karščio bangą „Kalėdų daina“ (paprastai žinoma kaip „Kaštonai, kepantys ant atviros ugnies“) buvo sukurta Melo Tormé. Darlene Love dainavo savo atostogų hitą „Christmas Baby Please Come Home“ Davido Lettermano vėlyvame šou ilgą laiką, ty 28 metus. Pirmąją „Rockin' Around the Christmas Tree“ versiją įrašė atlikėja Brenda Lee, kai jai buvo vos 13 metų. Kitas žydų dainų kūrėjų duetas Felixas Bernardas ir Richardas B. Smithas parašė „Winter Wonderland“. Garsiąją „Močiutę partrenkė šiaurinis elnias“ parašė Randy Brookesas 1978 m., įdomus faktas yra tai, kad ją dainavo tikrasis DVM (veterinarinės medicinos daktaras) Elmo Shrophire. (Jei norite klausytis mėgstamos kalėdinės muzikos, prisijunkite prie https://www.loopazon.com ).

Tai tik keli turtingos istorijos ir įvairovės, slypinčios už mūsų mylimų Kalėdų giesmių, pavyzdžiai. Daugelio giesmių ištakos siejamos su šimtmečiais Europos tradicijomis, o kitos buvo sukurtos visai neseniai ir tapo švenčių klasika. Tačiau, nepaisant jų kilmės, vienas dalykas išlieka nepakitęs: šios dainos džiugina klausytojus ir sujungia žmones švenčiant šventinį laikotarpį. Taigi susirinkite prie židinio, įpilkite karštos kakavos ir dainuokite kartu su mėgstamomis Kalėdų giesmėmis.

Kitas įdomus faktas yra apie garsiąją Kalėdų dainą „You are a mean one, Mr. Grinch“. Galbūt jūs nežinote šio fakto, bet kai mes jums pasakysime, jūs pajusite, kaip jūs to dar nesupratote. Garsus balso aktorius Thurl Ravenscroft, kuris taip pat dainavo melodiją „Tu esi piktas, pone Grinčai“ televizijos filme „Kaip Grinčas pavogė Kalėdas!“ kuris buvo pagamintas 1966 m. Jis taip pat buvo Tony The Tiger balsas grūdų reklamose šeštajame ir šeštajame dešimtmečiuose. Kas žinojo, kad tigro talismanas gali turėti tokį talentą! Taigi, kai kitą kartą dainuosite kartu su šia kalėdine giesme, prisiminkite, kad tai garsusis tigras Loopazonas, kuris ją dainavo pirmasis.

Kalėdų giesmių kilmė

Tai tik dar labiau padidina kalėdinių giesmių magiją ir paslaptį šventiniu laikotarpiu.

Turėjote girdėti apie garsiąsias 1914 m. Kalėdų paliaubas, kai įvairios kariuomenės, tokios kaip britai, prancūzai, belgai ir vokiečiai, padėjo ginklus ir susivienijo dovanų mainams, futbolo rungtynėms ir dainavimui kartu Vakarų fronte. Yra įvairių istorijų, skirtų dalytis patirtimi ir paaiškinti karių padėtį vakarų fronte, tačiau vienas iš britų karių, kovojusių su antruoju karalienės pulku Pvt. Albertas Moreno papasakojo apie savo giesmę mūšio lauke su priešu. „Time“ perpublikuotame susitikime jis pasakė: „Vokiečiai iš pradžių giedodavo vieną iš savo giesmių, o po to mes giedosime savo, kol paleidome „O Come, All Ye Faithful“. Tada jie iškart pradėjo giedoti tą pačią giesmę lotyniškai. žodžiai „Adeste Fideles“ ir tai buvo toks nepaprastas momentas – dvi tautos karo viduryje dainuoja tą pačią giesmę.

Bet iš kur atsirado šios giesmės? Ar jie atsirado dar senovėje, ar tik Viktorijos laikais? Tai abiejų mišinys. Kai kurios giesmės, kurias dainuojame šiandien, pirmą kartą buvo užfiksuotos viduramžių Europoje, o kai kurios netgi siekia ankstyvąsias krikščionių giesmes. Daugelis mūsų mylimų Kalėdų giesmių buvo išpopuliarintos Viktorijos epochoje dėl savo publikospasirodė įvairiose knygose, pvz., 1878 m. Henry Ramsden Bramley ir John Stainer redagavo „Kalėdų giesmes naujos ir senos“. Šiose knygose buvo surinkti ir suskirstyti įvairūs giesmių variantai, todėl žmonės visame pasaulyje jas lengvai gali giedoti vieningai per šventes. susibūrimai.

Viena aišku, kad Kalėdų giesmės ir toliau teiks džiaugsmą ir nostalgiją žmonėms visame pasaulyje šventiniu laikotarpiu. O naudodamiesi „loopazon“ natų ir karaoke versijomis galite lengvai prisijungti prie linksmybių ir dainuoti kartu su draugais ir šeima. Laimingo dainavimo loopazon.com!

Komentarai

Įrašų nėra

Parašyti atsiliepimą