Vecas un jaunas Ziemassvētku dziesmas

11/08/2022
by Admin Admin

Izveidojiet grupu tiešsaistē, reklamējiet savu mūziku, iegādājieties pielāgotus ritmus, skaņas daļas un kopīgojiet ar mums savu ritmu vai ierakstu kā bez autoratlīdzības. Mūziķu un bītu veidotāju forumā sadarbojieties, lai tiešsaistē izveidotu bītus ar labākajiem cilpu veidotājiem no visas pasaules. Saņemiet jaunāko informāciju par mūzikas ziņām un mācieties no FL Studio video pamācībām un emuāra rakstiem. Bezmaksas DAW mūzikas programmatūras lejupielādes, VST un instrumentu pakotnes, kas paredzētas FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton un kā izmantot populārāko bezmaksas DAW programmatūru, Fruity Loop spraudņus, MIDI un daudz ko citu.

The History Of Christmas Carols Loopazon

Ar vēsajiem laikapstākļiem tas liecina par ziemas sezonas atnākšanu, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks atkal palutināt mūsu vēlmi pēc Ziemassvētkiem. Labākais veids ir dziļi apmaldīties Frenka Sinatras, Meraijas Kerijas un citu autoru Ziemassvētku mūzikā. Bet pirms ļauties Ziemassvētku mūzikai, parunāsim par amerikāņu Ziemassvētku mūzikas vēsturi un iepazīsim faktus par to.

Viena no populārākajām Ziemassvētku dziesmām ir Klusā nakts, ko 1818. gadā sarakstīja austriešu priesteris Džozefs Mors un pirmo reizi tika izpildīts Ziemassvētku vakarā baznīcā Austrijā. Tomēr tikai 1863. gadā, kad Džons Frīmens Jangs tulkoja Kluso nakti angļu valodā, tas kļuva par pasaules mēroga sensāciju.


Vēl viena slavena svētku dziesma ir dziesma “Jingle Bells” ar sākotnējo nosaukumu One Horse Open Sleigh, ko Džeimss Pjērons komponēja 1857. gadā Pateicības dienai, nevis Ziemassvētkiem. Tikai 20. gadsimta 20. gados tā kļuva plaši pazīstama kā Ziemassvētku dziesma.

Citas labi zināmas dziesmas, piemēram, Hark! The Herald Angels Sing un Joy to the World patiesībā tika pielāgotas attiecīgi Čārlza Veslija un Īzaka Vatsa himnām.

Ne visas Ziemassvētku dziesmas pēc būtības ir reliģiskas; daži tika komponēti tikai izklaides nolūkiem. Piemēram, dziesmu Winter Wonderland kā jaunumu 1934. gadā sarakstīja Fēlikss Bernards un Ričards B. Smits, savukārt Ērvinga Berlina baltie Ziemassvētki tika sarakstīti īpaši 1942. gada filmai Holiday Inn ar Bingu Krosbiju galvenajā lomā.

Tātad, kāpēc gan nesākt klausīties iecienītākās Ziemassvētku dziesmas, izmantojot Loopazon — jūsu vienas pieturas tiešsaistes mūzikas veikalu? Iedarbiniet savu svētku noskaņu, izmantojot mūsu plašo Ziemassvētku dziesmu izvēli vietnē www.loopazon.com!

Ziemassvētku dziesmas: vecas un jaunas

Sākot ar slavenāko Ziemassvētku dziesmu “Jingle Bells”. Mums šī dziesma saistās ar Ziemassvētkiem, bet vai zināt, ka šī dziesma sākotnēji tika radīta Pateicības dienai, jā, jūs to izlasījāt pareizi. Šo dziesmu 1857. gadā uzrakstīja Džeimss Lords Pjērons, lai godinātu Pateicības dienu. Vēl viens interesants fakts par šo dziesmu ir tas, ka tā ir pirmā dziesma, kas tika izpildīta kosmosā. Ziemassvētku brīvdienās bija ietverti kristiešu, pagānu un laicīgie elementi no viduslaiku Ziemassvētku svinībām. Svētku sezona 17. un 18. gadsimtā tika svinēta ar lielu dedzību un aizrautību, amerikāņu kolonists mēdza veikt mumināšanas praksi, kas saturēja palaidnības, tērpus, dejas un mūzikas instrumentus. 18. gadsimtā sakrālo Ziemassvētku mūziku sarakstīja Bostonas miecētājs un komponists Viljams Bilingss. Amerikāņu Ziemassvētku mūzika ieguva milzīgu popularitāti 19. gadsimtā Amerikas Savienotajās Valstīs, kas tika izstrādāta no dažādām imigrantu tradīcijām. Savu lomu Ziemassvētku tradīciju popularizēšanā spēlēja arī citi cilvēki, viens no tiem bija Čārlzs Dikenss, kurš nāca klajā ar saviem diviem veiksmīgajiem romāniem “Pikvika papīri” (1836-7) un “Ziemassvētku dziesma” (1843). Šajā laikmetā Ziemassvētku svinības ietvēra Ziemassvētku dziedāšanu, kas notika no durvīm līdz durvīm, Ziemassvētku kartiņas un dzīvās dzimšanas ainas. (Izbaudiet Ziemassvētku mūzikas dziesmu paraugus un svētku ritmus, lai lejupielādētu bez atlīdzības no loopazon bezmaksas cilpām ).

Dažas 19. gadsimta Ziemassvētku dziesmas ir “Klusa nakts” (1818), “O Little Town of Bethlehem” (1868) un “Prieks pasaulei” (1839). Taču Ziemassvētku dziesmas neaprobežojas tikai ar šīm dažām dziesmām. Ir daudz vairāk dziesmu, kas rakstītas dažādās valodās, piemēram, vācu, franču un spāņu valodā. Vai jūs zināt par slaveno "Feliz Navidad"? To pirmo reizi ierakstīja Hosē Felisiano 1970. gadā, taču tagad tā ir kļuvusi par populāru svētku himnu visā pasaulē. Vēl viens interesants fakts ir tas, ka viņam vajadzēja tikai 10 minūtes, lai uzrakstītu šo dziesmu! Tātad, kāpēc gan nepaklausīties dažas vecas un jaunas Ziemassvētku dziesmas vietnē loopazon.com un šajā sezonā izveidot neaizmirstamus svētku mirkļus kopā ar saviem mīļajiem?

Labākās Ziemassvētku dziesmas, ko klausīties 2023. gadā

19. gadsimtā tika piegādātas vairākas klasiskas Ziemassvētku dziesmas, tostarp “It Came Upon the Midnight Clear” (1849), “I Heard the Bells on Christmas Day” (1863) un “Away in a Manager” (1885). . 20. gadsimtā Ziemassvētku mūzika guva milzīgus panākumus, izmantojot radio, televīziju un filmas. Lielāko lomu Ziemassvētku mūzikas panākumos spēlēja Holivuda, producējot tādas filmas kā “Holiday Inn” (1942), “Rūdolfs sarkandegunis” (1964), “It's a Wonderful Life” (1946) un “A Christmas Story ” (1983). Bendžamina Hanbija dziesma “Up on the Housetop” bija pirmā Ziemassvētku dziesma, kurā tika pieminēts Ziemassvētku vecītis. Šī dziesma tika uzrakstīta 1864. gadā, un tā bija iedvesma no 1823. gada Klementa Klārka Mūra dzejoļa “Sv. Nikolaja apmeklējums”, kas ietvēra nokāpšanu pa skursteni un kamanām uz jumta. 1953. gadā Džīns Otri šo dziesmu pārklāja, un viņš uzreiz kļuva slavens. Viena no vecākajām Ziemassvētku dziesmām ir “O Come, O Come Emmanuel”, kas joprojām tiek atskaņota ēterā. 12. gadsimtā šī himna sākotnēji tika ražota in latīņu valodā. Vēlāk to 1851. gadā angļu valodā pārtulkoja Džons Meisons Nīls. (Apmeklējiet, lai pārdotu Ziemassvētku ritmus).

Citas labi zināmas dziesmas ir “Klusa nakts” (1818), “Jingle Bells” (1857) un “Hark! Dzied vēstneša eņģeļi” (1739). Daudzas Ziemassvētku dziesmas tika pārņemtas no tradicionālajām tautasdziesmām, tostarp “Deck the Halls” un “We Wish you a Merry Christmas”. Mūsdienās populāri mākslinieki ir izlaiduši paši savas šo iemīļoto svētku melodiju versijas, piešķirot tām jaunu dzīvi. Meraijas Kerijas izpildījums dziesmai “All I Want for Christmas Is You” ir kļuvis par radio staciju un universālveikalu iecienītāko mūziku svētku laikā.

Tāpēc neatkarīgi no tā, vai vēlaties klasisku vai mūsdienīgu savu iecienītāko Ziemassvētku dziesmu stilu, šajā sezonā noteikti pievienojiet savam atskaņošanas sarakstam kādu svētku noskaņu. Izmantojiet loopazon audio redaktora rīku, lai bez maksas izveidotu ritmus tiešsaistē, izmantojot labāko bezmaksas cilpu kolekciju lejupielādei, mūzikas pakotnes un daw spraudņu programmatūras lejupielādes.

Dažu iemīļotu klasiķu Ziemassvētku dziesmu rakstīšanas izcelsme

Trīs slavenākās Ziemassvētku dziesmas ir sarakstījis ebreju dziesmu autors Džonijs Marks, kas bija “Rudolfs sarkandegunais ziemeļbriedis”, “Rockin' Around the Christmas Tree” un “Holly Jolly Christmas”. Cits ebreju dziesmu autors Ērvings Berlins uzrakstīja “Baltos Ziemassvētkus”, kas sākotnēji bija plānots Brodvejas mūziklam, kas diemžēl tā arī netika producēts. Vēlāk, 1942. gadā, to pārņēma Holivudas producenti, kuri producēja filmu Holiday Inn ar Bingu Krosbiju un Fredu Astēru un izmantoja šo Ziemassvētku dziesmu šajā filmā. Šī “White Christmas” versija ar Bingu Krosbiju galvenajā lomā ir visu laiku visvairāk pārdotais singls. Bija vēl viena šīs Elvisa Preslija dziesmas versija, kuru Ērvings Berlins ienīda līdz sirds dziļumiem, viņš pat mēģināja apturēt radiostacijas, lai tās atskaņotu Preslija versiju. Interesantākais fakts, kas pievienots šim ierakstam , ir tas, ka to 1975. gada aprīlī atskaņoja amerikāņu armija pa bruņoto spēku radio kā signālu karavīriem, lai atbrīvotu Saigonu.

Otrā Ziemassvētku mūzika, kas tika pārraidīta radio, bija “O Holy Night” 1906. gadā, kas bija vijoles solo. Dziesma, kas iekļuva Ziemassvētku dziesmu sarakstā, vienreiz nepieminot par svētkiem, ir “Let It Snow”, kuru sarakstījuši arī divi ebreju dziesmu autori Džūla Stīna un Semijs Kāns.

Šo dziesmu ir iekļāvuši daudzi populāri mākslinieki, piemēram, Frenks Sinatra, Dīns Mārtins un Meraija Kerija. Šīs Ziemassvētku dziesmas populārākā versija ir Carpenters 13. vietā Billboard Hot 100 1978. gadā.

Interesanti, ka nekristieši ir uzrakstījuši dažas ikoniskas Ziemassvētku dziesmas – piemēram, ebreju komponists Mels Torme uzrakstīja “Ziemassvētku dziesma (Kastaņi cepas uz atklātas uguns)”, bet angļu mūziķis Džons Lenons uzrakstīja “Happy Christmas (War is Over).” Tāpēc neatkarīgi no jūsu reliģiskās pārliecības ikviens var baudīt un novērtēt šo mūžīgo brīvdienu klasiku skaistumu. Neaizmirstiet apskatīt loopazon, lai atrastu visas iecienītākās Ziemassvētku dziesmas, kuras var lejupielādēt bez autoratlīdzības Krievijā un ASV.

Vienu no slavenajām Ziemassvētku dziesmām “My Heart Will Go On” ir sarakstījusi Selīna Diona, kura bija arī Meraijas Kerijas dziesmas “All I Want for Christmas is You” līdzautore. 1962. gadā Kubas raķešu krīzes laikā slavenā dziesmu autore Glorija Šeina Beikere uzrakstīja dziesmu kā miera lūgumu, kas bija “Vai tu dzirdi, ko es dzirdu?” Viena no slavenajām brīvdienu klasiskajām dziesmām “Silver Bells” jeb “Tinkle Bells” (saskaņā ar Filipa Fūrijas un Maikla Lasera grāmatu “America's Songs: The Stories behind the Songs of Broadway, Hollywood and Tin Pan Alley”), taču Livingstona sieva paskaidroja, ka trinkle bieži tika izmantots kā urinēšanas sinonīms, un tad viņiem tas ir jāmaina uz Silver Bells. Slavenā Rūdolfa Sarkandeguņa ziemeļbrieža tēls netika aizsākts Džonija Marksa priekšzīmīgajā Ziemassvētku džinglā, drīzāk to veidoja personāla mārketinga speciālists Roberts L. Mejs, kurš strādāja Montgomery Ward mazumtirdzniecības tīklā. Viņš izdomāja šo ziemeļbrieža tēlu brīvdienu tēmu krāsojamo grāmatu sērijai, ko piedāvāja mazumtirdzniecības milzis.

Viena no visizplatītākajām Ziemassvētku dziesmām ir "We Wish You a Merry Christmas", kas aizsākās sešpadsmitajā gadsimtā Anglijā.

Tajā laikā dziedātāja bija paraža, kurā nabadzīgie cilvēki prasīja pārtiku un naudu no bagātajiem. "The Twelve Days of Christmas" tiek pieņemts kā angļu katehisma melodija, kas komponēta katoļu bērniem laikā, kad viņu uzticēšanās Anglijā bija nelikumīga (1558-1829).

Ziemassvētku dziesmas: mūžīga tradīcija

Kad mēs visi gatavojamies svētku svinībām, neaizmirstiet savam atskaņošanas sarakstam pievienot dažas klasiskas Ziemassvētku dziesmas! Un kāpēc gan nepadarīt to vēl vienkāršāku, iegādājoties šīs dziesmas vietnē Loopazon? Tikai ar dažiem klikšķiem jums būs iestatīts brīvdienu skaņu celiņš un gatavs darbam. Priecīgas brīvdienas!

Šīs melodijas iemesls bija atskaņot paražu, ko sauc par "wasselling", kas ietvēra labvēlīgos, kas apmeklēja mājas un dziedāja melodijas, lai iegūtuēd, īpaši parasto divpadsmito kūku. Melodija ir pazīstama ar savu nesaprotamo svētību atkārtošanu, tomēr tā varētu būt problēma un atbildes dziesma. "Pirmais Noels" kā tautas melodija, iespējams, aizsākusies sešpadsmitajā gadsimtā, taču to komponētajā struktūrā 1871. gadā izplatīja angļu ērģelnieks Džons Stainers. "The Holly and the Ivy" sekoja līdz pat XVII gadsimta Anglijai - ar atsauces uz holliju un efeju, kas tiek izmantotas kā Ziemassvētku zaļumi, sniedzas ievērojami tālāk. Beidzot "Hark! The Herald Angels Sing" ir vēl viena tradicionāla Ziemassvētku dziesma, kuras tekstu sarakstījis Čārlzs Veslijs (sākotnējais nosaukums: "Hymn for Christmas Day") un kuru mūziku iestatījis Fēlikss Mendelsons. Sākot ar reliģiskām tradīcijām caurstrāvotiem pirmsākumiem un beidzot ar mūsdienu populāru mākslinieku pielāgošanu, Ziemassvētku dziesmas ir izturējušas cauri gadsimtiem kā iemīļota svētku svinību sastāvdaļa. Tāpēc sapulciniet savus mīļos un dziediet līdzi šīm mūžīgajām dziesmām. Un neaizmirstiet paņemt dažas jaunas versijas vietnē Loopazon!

Papildus šīm tradicionālajām Ziemassvētku dziesmām mūsdienu brīvdienu sezona nebūtu pilnīga bez Meraijas Kerijas dziesmas “All I Want for Christmas is You” vai Wham! “Last Christmas”. Neatkarīgi no tā, vai klausāties klasiku vai klausāties jaunu iecienītāko mūziku, noteikti pievienojiet svētku atskaņošanas sarakstam dažas svētku melodijas, izmantojot vietni loopazon.com plašo svētku mūzikas izlasi.

Ziemassvētku dziesmas: bagāta vēsture un daudzveidība

1944. gada vidus karstuma viļņa laikā "Ziemassvētku dziesma" (parasti pazīstama kā "Kastaņi, kas cepti uz atklātas uguns") komponēja Mels Tormē. Darlīna Lova savu atvaļinājuma hitu "Christmas Baby Please Come Home" dziedāja Deivida Letermana vēlu vakara šovā ievērojamu laiku, ti, 28 gadus. Pirmo "Rockin' Around the Christmas Tree" versiju ierakstīja māksliniece Brenda Lī, kad viņai bija tikai 13 gadu. Cits ebreju dziesmu autoru duets Fēlikss Bernards un Ričards B. Smits uzrakstīja “Winter Wonderland”. Slaveno “Grandma Got Run Over by a Reindeer” sarakstīja Rendijs Brūks 1978. gadā, interesants fakts ir tas, ka to dziedāja īsts DVM (veterinārmedicīnas doktors) Elmo Šrofīrs. (Piesakieties vietnē https://www.loopazon.com , lai klausītos savu iecienītāko Ziemassvētku mūziku).

Šie ir tikai daži piemēri bagātajai vēsturei un daudzveidībai, kas slēpjas aiz mūsu mīļajiem Ziemassvētku dziesmām. Daudzu dziesmu pirmsākumi meklējami gadsimtiem senā Eiropas tradīcijās, savukārt citi tika komponēti pavisam nesen un kļuvuši par svētku klasiku. Taču neatkarīgi no viņu izcelsmes viena lieta paliek nemainīga: šīs dziesmas sagādā prieku klausītājiem un vieno cilvēkus svētku svinībās. Tāpēc pulcējieties pie kamīna, ielejiet karstu kakao un dziediet līdzi savām iecienītākajām Ziemassvētku dziesmām.

Vēl viens interesants fakts ir par slaveno Ziemassvētku dziesmu “You are a mean one, Mr. Grinch”. Jūs, iespējams, nezināt šo faktu, bet, kad mēs jums pateiksim, jūs sajutīsiet, kā jūs to vēl neapzinājāt. Slavenais balss aktieris Tērls Ravenskrofts, kurš arī nodziedāja melodiju “Tu esi ļauns, Grinča kungs” televīzijas filmā “Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus!” 1966. gadā viņš bija arī Tonija Tīģera balss graudaugu reklāmās 50. un 60. gados. Kas zināja, ka tīģera talismanam var būt tik talants! Tāpēc nākamreiz, kad dziedāsiet līdzi šim Ziemassvētku dziesmai, atcerieties, ka tas bija slavenais tīģeris Loopazon, kurš to dziedāja pirmais.

Ziemassvētku dziesmu izcelsme

Tas tikai papildina Ziemassvētku dziesmu burvību un noslēpumu svētku laikā.

Jūs noteikti esat dzirdējuši par slaveno 1914. gada Ziemassvētku pamieru, kurā dažādi karaspēki, piemēram, britu, franču, beļģu un vācu, nolika ieročus un apvienojās dāvanu apmaiņai, futbola spēlēm un līdzi dziedāšanai Rietumu frontē. Ir dažādi stāsti, lai dalītos pieredzē un izskaidrotu karavīru stāvokli rietumu frontē, bet viens no britu karavīriem, kas cīnījās ar otro karalienes pulku Pvt. Alberts Moreno aprakstīja savu pieredzi, karojot kaujas laukā ar ienaidnieku. Sanāksmē, ko pārpublicēja Time, viņš izteicās: "Vācieši vispirms nodziedāšot vienu no savām himnām, un pēc tam mēs dziedājām savu, līdz mēs ieskandinājām "O Come, All Ye Faithful". Pēc tam viņi uzreiz sāka dziedāt to pašu dziesmu latīņu valodā. vārdi “Adeste Fideles”, un tas bija tik neparasts brīdis – divas tautas kara vidū dzied vienu un to pašu dziesmu.” Pārdodiet Ziemassvētku dziesmu mūziku kā NFT vietnē loopazon vai iegādājieties Ziemassvētku melodijas mūsu mūzikas tirgū.

Bet no kurienes radās šīs dziesmas? Vai tie radās jau senos laikos vai tikai Viktorijas laikmetā? Tas ir abu sajaukums. Daži dziedājumi, kurus dziedam šodien, pirmo reizi tika dokumentēti viduslaiku Eiropā, un daži pat datēti ar agrīnajām kristiešu dziesmām. Pateicoties viņu publikācijai, daudzas no mūsu iemīļotajām Ziemassvētku dziesmām tika popularizētas Viktorijas laikmetāiekļautas dažādās grāmatās, piemēram, “Ziemassvētku dziesmas jaunās un vecās”, ko 1878. gadā rediģēja Henrijs Ramsdens Bremlijs un Džons Stainers. Šajās grāmatās ir apkopotas un sakārtotas dažādas dziesmu dziesmas, padarot tās viegli pieejamas cilvēkiem visā pasaulē, lai svētku laikā kopīgi dziedātu. pulcēšanās.

Viena lieta ir skaidra — Ziemassvētku dziesmas svētku laikā turpinās sagādāt prieku un nostalģiju cilvēkiem visā pasaulē. Izmantojot loopazon nošu un karaoke versiju izlasi, varat viegli pievienoties jautrībai un dziedāt kopā ar draugiem un ģimeni. Priecīgu dziesmu dziedāšanu vietnē loopazon.com!

Komentāri

Nav atrasts neviens ziņojums

Uzrakstīt atsauksmi