Stare in nove božične pesmi

11/08/2022
pri Admin Admin

Ustanovite skupino na spletu, promovirajte svojo glasbo, kupujte utripe po meri, zvočne dele in delite svoj Beat ali Track kot zanko brez plačila z nami. Sodelujte pri ustvarjanju beatov na spletu z najboljšimi ustvarjalci zank z vsega sveta na forumu za glasbenike in ustvarjalce beatov. Bodite na tekočem z glasbenimi novicami in se učite iz video vadnic FL Studio in člankov na blogu . Brezplačni prenosi glasbene programske opreme DAW, paketi VST in instrumentov za FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton in kako uporabljati najbolj priljubljeno brezplačno programsko opremo DAW, vtičnike Fruity Loop, MIDI in več.

The History Of Christmas Carols Loopazon

S hladnim vremenom naznanja prihod zimskega obdobja, kar pomeni, da je čas, da ponovno razvajamo svojo željo po božiču. Najboljši način je, da se globoko izgubite v božični glasbi Franka Sinatre, Mariah Carey in drugih. Toda preden se prepustimo božični glasbi, se pogovorimo o zgodovini ameriške božične glasbe in spoznajmo dejstva o njej.

Ena najbolj priljubljenih božičnih pesmi je Tiha noč, ki jo je leta 1818 napisal avstrijski duhovnik Joseph Mohr in jo prvič izvajal na božični večer v cerkvi v Avstriji. Šele leta 1863, ko je John Freeman Young prevedel Tiho noč v angleščino, je postala svetovna senzacija.


Druga znana praznična pesem je Jingle Bells, s prvotnim naslovom One Horse Open Sleigh, ki jo je leta 1857 sestavil James Pierpont za zahvalni dan in ne za božič. Šele v dvajsetih letih prejšnjega stoletja je postala splošno znana kot božična pesem.

Druge dobro znane pesmi, kot je Hark! Herald Angels Sing in Joy to the World sta bili dejansko prirejeni iz hvalnic, ki sta jih napisala Charles Wesley oziroma Isaac Watts.

Vse božične pesmi niso verske narave; nekateri so bili sestavljeni samo v zabavne namene. Na primer, pesem Winter Wonderland sta leta 1934 kot novost napisala Felix Bernard in Richard B. Smith, medtem ko je Irving Berlin White Christmas napisal posebej za film Holiday Inn iz leta 1942 z Bingom Crosbyjem v glavni vlogi.

Zakaj torej ne bi začeli predvajati svojih najljubših božičnih pesmi z Loopazonom – vašo spletno glasbeno trgovino na enem mestu? Poživite svoje praznično vzdušje z našim širokim izborom božičnih pesmi na www.loopazon.com!

Božične pesmi: stare in nove

Začenši z najbolj znano božično pesmijo "Jingle Bells". To pesem povezujemo z božičem, toda ali veste, da je bila ta pesem prvotno ustvarjena za zahvalni dan, da, prav ste prebrali. To pesem je leta 1857 napisal James Lord Pierpont v čast zahvalnemu dnevu. Še eno zanimivo dejstvo o tej pesmi je, da je to prva pesem, ki je bila izvedena v vesolju. Božični praznik je vseboval elemente krščanskega, poganskega in posvetnega, od srednjeveških božičnih praznikov naprej. Praznični čas so v 17. in 18. stoletju praznovali s toliko gorečnosti in žara, da so ameriški kolonisti izvajali muming prakse, ki so vključevale šale, kostume, plese in glasbila. V 18. stoletju je sveto božično glasbo napisal bostonski usnjar in skladatelj William Billings. Ameriška božična glasba je v 19. stoletju v ZDA pridobila izjemno popularnost, ki se je razvila iz različnih priseljenskih tradicij. Tudi drugi ljudje so prispevali svojo vlogo pri priljubljenosti božičnih tradicij, eden od njih je bil Charles Dickens, ki je predstavil svoja dva uspešna romana "The Pickwick Papers" (1836-7) in "A Christmas Carol" (1843). V tem obdobju so praznovanja božiča vključevala božične pesmi, ki so se dogajale od vrat do vrat, božične voščilnice in žive jaslice. (Uživajte v vzorcih božične glasbe in prazničnih ritmih za brezplačen prenos na loopazon free loops ).

Nekatere božične pesmi, ki so bile napisane v 19. stoletju, vključujejo "Silent Night" (1818), "O Little Town of Bethlehem" (1868) in "Joy to the World" (1839). Toda božične pesmi niso omejene le na teh nekaj pesmi. Obstaja veliko več pesmi, napisanih v različnih jezikih, kot so nemščina, francoščina in španščina. Ali veste za slavni "Feliz Navidad"? Prvič jo je posnel José Feliciano leta 1970, zdaj pa je postala priljubljena praznična himna po vsem svetu. Še en zanimiv podatek je, da je za pisanje te pesmi potreboval le 10 minut! Zakaj torej ne bi poslušali nekaj starih in novih božičnih pesmi na loopazon.com in ustvarili nekaj nepozabnih prazničnih trenutkov s svojimi najdražjimi to sezono?

Najboljše božične pesmi za poslušanje leta 2023

V 19. stoletju je bilo izvedenih več klasičnih božičnih pesmi, med drugim »It Came Upon the Midnight Clear« (1849), »I Heard the Bells on Christmas Day« (1863) in »Away in a Manager« (1885). . V 20. stoletju je božična glasba dosegla velik uspeh prek radia, televizije in filma. Največjo vlogo pri uspehu božične glasbe je odigral Hollywood s produkcijo filmov, kot so "Holiday Inn" (1942), "Rudolph the Red Nosed Reindeer" (1964), "It's a Wonderful Life" (1946) in "A Christmas Story" ” (1983). Benjamin Hanby "Up on the Housetop" je bila prva božična pesem, ki omenja Božička. Ta pesem je bila napisana leta 1864 in je bila navdih za pesem Clementa Clarkea Moora "A Visit from Saint Nicholas" iz leta 1823, ki je vključevala spust po dimniku in sani na strehi. Leta 1953 je Gene Autry priredil to pesem in takoj postal slaven. Ena najstarejših božičnih pesmi je "O Come, O Come Emmanuel", ki se še vedno predvaja. V 12. stoletju je bila ta himna sprva nastala in latinsko. Kasneje jo je leta 1851 v angleščino prevedel John Mason Neale. (Obisk božičnih utripov za prodajo).

Druge dobro znane pesmi vključujejo »Silent Night« (1818), »Jingle Bells« (1857) in »Hark! Angeli glasniki pojejo« (1739). Številne božične pesmi so bile povzete iz tradicionalnih ljudskih pesmi, vključno z »Deck the Halls« in »We Wish You a Merry Christmas«. V sodobnem času so priljubljeni umetniki izdali svoje različice teh ljubljenih prazničnih melodij in jim dali novo življenje. Izvedba pesmi Mariah Carey »All I Want for Christmas Is You« je v prazničnem času postala stalnica na radijskih postajah in v veleblagovnicah.

Ne glede na to, ali imate raje klasičen ali sodoben pogled na svoje najljubše božične pesmi, to sezono na svoj seznam predvajanja dodajte nekaj prazničnega veselja. Uporabite orodje za urejanje zvoka loopazon za brezplačno ustvarjanje beatov na spletu z najboljšo zbirko brezplačnih zank za prenos, glasbenih paketov in prenosov programske opreme daw plugin.

Izvori božičnega pisanja nekaterih priljubljenih klasikov

Tri najbolj znane božične pesmi je napisal judovski tekstopisec Johnny Marks, in sicer »Rudolph the Red-Nosed Reindeer«, »Rockin' Around the Christmas Tree« in »Holly Jolly Christmas«. Drugi judovski tekstopisec Irving Berlin je napisal pesem »White Christmas«, ki je bila sprva načrtovana za broadwayski muzikal, ki pa na žalost ni bil nikoli uprizorjen. Kasneje, leta 1942, so jo pobrali hollywoodski producenti, ki so producirali film Holiday Inn z Bingom Crosbyjem in Fredom Astaireom v glavnih vlogah in v tem filmu uporabili to božično pesem. Ta različica »White Christmas« z Bingom Crosbyjem v glavni vlogi je najbolj prodajan singel vseh časov. Obstajala je še ena različica te pesmi Elvisa Presleyja, ki jo je Irving Berlin sovražil do srca. Radijskim postajam je celo poskušal preprečiti predvajanje Presleyjeve različice. Najbolj zanimivo dejstvo, povezano s to skladbo , je, da jo je predvajala ameriška vojska aprila 1975 po radiu oboroženih sil kot signal vojakom, naj zapustijo Saigon.

Druga božična glasba, ki je bila predvajana na radiu, je bila "O Holy Night" leta 1906, ki je bila violinski solo. Pesem, ki se je prebila na seznam božičnih pesmi, ne da bi enkrat omenila praznik, je "Let It Snow", ki sta jo prav tako napisala dva judovska tekstopisca Jule Styne in Sammy Cahn.

To pesem so obdelali številni priljubljeni izvajalci, kot so Frank Sinatra, Dean Martin in Mariah Carey. Najvišje uvrščena različica te božične pesmi je Carpenters na 13. mestu na Billboard Hot 100 leta 1978.

Zanimivo je, da so nekristjani napisali nekaj ikoničnih božičnih pesmi – na primer, judovski skladatelj Mel Torme je napisal »The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)«, angleški glasbenik John Lennon pa »Happy Xmas (War is Over)«. Ne glede na vaša verska prepričanja lahko vsak uživa in ceni lepoto teh brezčasnih prazničnih klasik. Ne pozabite si ogledati loopazon za vse svoje najljubše skladbe božičnih pesmi za brezplačen prenos v ruščini in Združenih državah.

Eno od znanih božičnih pesmi "My Heart Will Go On" je napisala Celine Dion, ki je bila tudi soavtor pesmi Mariah Carey "All I Want for Christmas is You". Leta 1962, med kubansko raketno krizo, je znana tekstopiska Gloria Shayne Baker napisala pesem kot prošnjo za mir, ki se je glasila "Do You Hear What I Hear?" Ena od znanih prazničnih klasičnih pesmi »Silver Bells« ali »Tinkle Bells« (po knjigi »America's Songs: The Stories behind the Songs of Broadway, Hollywood and Tin Pan Alley« Philipa Furia in Michaela Lasserja), vendar je Livingstonova žena pojasnila, da trinkle so pogosto uporabljali kot sinonim za uriniranje, potem pa ga morajo spremeniti v srebrne zvončke. Najbolj znan lik jelena Rudolpha z rdečim nosom se ni začel v zglednem božičnem džinglu Jonnyja Marksa, temveč ga je posnel strokovnjak za marketing Robert L. May, ki je delal za trgovsko verigo Montgomery Ward. Ta lik severnega jelena si je zamislil za serijo pobarvank s prazničnimi temami, ki jih ponuja maloprodajni velikan.

Ena najbolj uveljavljenih običajnih božičnih melodij je "Želimo vam vesel božič", ki se je začela v šestnajstem stoletju v Angliji.

V tem času je bilo koledovanje navada, pri kateri so revni ljudje od bogatih zahtevali preživetje in denar. "The Twelve Days of Christmas" velja za melodijo angleškega katekizma, sestavljeno za katoliške otroke v obdobju, ko je bilo njihovo zaupanje v Angliji nezakonito (1558-1829).

Božične pesmi: brezčasna tradicija

Ko se vsi pripravljamo na naše praznične praznike, ne pozabite na svoj seznam predvajanja dodati nekaj klasičnih božičnih pesmi! In zakaj si tega ne bi še olajšali z nakupovanjem teh pesmi na Loopazonu? Z le nekaj kliki boste imeli svojo počitniško glasbo pripravljeno za uporabo. Vesele praznike!

Razlog za to melodijo je bilo predvajanje običaja, imenovanega "wasselling", ki je vključeval obiskovanje dobrohotnih hiš in petje melodij, da bi dobili trpoje, zlasti konvencionalno dvanajsto torto. Melodija je znana po nerazumljivem ponavljanju blagoslovov, vendar je lahko težavna in odgovorna pesem. »The First Noel« se je morda začela kot ljudska melodija v šestnajstem stoletju, vendar jo je v svoji sestavljeni strukturi razširil angleški organist John Stainer leta 1871. »The Holly and the Ivy« je sledila nazaj v Anglijo v sedemnajstem stoletju – z sklicevanja na božiko in bršljan, ki se uporabljata kot božično zelenje, segajo precej dlje v preteklost. Končno je "Hark! The Herald Angels Sing" še ena običajna božična pesem z besedilom, ki ga je napisal Charles Wesley (izvirni naslov: "Hymn for Christmas Day") in uglasbil Felix Mendelssohn. Božične pesmi so od izvora, prepojenega z versko tradicijo, do sodobnih priredb priljubljenih izvajalcev, skozi stoletja obstale priljubljen del prazničnih praznovanj. Zato zberite svoje najdražje in zapojte tem brezčasnim melodijam. In ne pozabite prevzeti nekaj novih različic na Loopazonu!

Poleg teh tradicionalnih božičnih pesmi, sodobna praznična sezona ne bi bila popolna brez ponavljanja "All I Want for Christmas is You" Mariah Carey ali "Last Christmas" skupine Wham!. Ne glede na to, ali poslušate klasiko ali poslušate nove priljubljene, poskrbite, da dodate nekaj prazničnih melodij na svoj praznični seznam predvajanja z obsežnim izborom praznične glasbe loopazon.com.

Božične pesmi: bogata zgodovina in raznolikost

Med vročinskim valom sredi leta 1944 je "The Christmas Song" (navadno znano kot "Chestnuts Roasting on an Open Fire") zložil Mel Tormé. Darlene Love je pela svojo počitniško uspešnico "Christmas Baby Please Come Home" v poznonočni oddaji Davida Lettermana precej dolgo, tj. 28 let. Prvo različico pesmi "Rockin' Around the Christmas Tree" je posnela umetnica Brenda Lee, ko je bila stara komaj 13 let. Drugi judovski kantavtorski duo Felix Bernard in Richard B. Smith sta napisala pesem »Winter Wonderland«. Slavno "Grandma Got Run Over by a Reindeer" je napisal Randy Brookes leta 1978, zanimivo dejstvo je, da jo je zapel dejanski DVM (doktor veterinarske medicine) Elmo Shrophire. (Prijavite se na https://www.loopazon.com in poslušajte svojo najljubšo božično glasbo).

To je le nekaj primerov bogate zgodovine in raznolikosti naših ljubljenih božičnih pesmi. Izvor številnih kolednikov je mogoče izslediti stoletja v evropski tradiciji, druge pa so bile sestavljene pred kratkim in so postale praznične klasike. Toda ne glede na njihovo ozadje ostaja nekaj nespremenjeno: te pesmi prinašajo veselje poslušalcem in združujejo ljudi v praznovanju prazničnega časa. Zato se zberite okoli kamina, nalijte malo vročega kakava in zapojte svoje najljubše božične pesmi.

Še eno zanimivo dejstvo je o slavni božični pesmi "You are a mean one, Mr. Grinch". Morda tega dejstva ne poznate, a ko vam bomo povedali, boste začutili, da se tega še niste zavedali. Slavni glasovni igralec Thurl Ravenscroft, ki je tudi zapel melodijo “You are a zloben, gospod Grinch” v TV filmu 'Kako je Grinch ukradel božič!' ki je bil proizveden leta 1966. Bil je tudi glas Tonyja The Tigerja v reklamah za žitarice v 50. in 60. letih. Kdo bi vedel, da ima lahko maskota tigra tak talent! Torej, ko boste naslednjič prepevali to božično pesem, se spomnite, da jo je prvi zapel tisti slavni loopazon tiger.

Izvor božičnih pesmi

To samo še poveča čarobnost in skrivnostnost božičnih pesmi v prazničnem času.

Gotovo ste že slišali za slavno božično premirje leta 1914, ko so različne enote, kot so britanske, francoske, belgijske in nemške, odložile orožje in se združile za izmenjavo daril, nogometne tekme in petje na zahodni fronti. Različne različne zgodbe so namenjene izmenjavi izkušenj in razlagi položaja vojakov na zahodni fronti, a eden od britanskih vojakov, ki se je boril z drugim kraljičnim polkom Pvt. Albert Moreno je opisal svojo izkušnjo koledovanja na bojišču s sovražnikom. Na sestanku, ki ga je ponovno objavil Time, je dejal, da so Nemci najprej zapeli eno od svojih himn, nato pa smo mi zapeli svojo, dokler nismo zakurili 'O Come, All Ye Faithful'. Nato so takoj začeli peti isto pesem v latinščini. besede 'Adeste Fideles' in to je bil tako izjemen trenutek – dva naroda sredi vojne, ki pojeta isto pesem.« Prodajajte glasbo božičnih pesmi kot NFT na loopazonu ali kupujte božične melodije na naši glasbeni tržnici.

Od kod pa te kolednice? So nastali že v pradavnini ali šele v viktorijanski dobi? Je mešanica obojega. Nekatere pesmi, ki jih pojemo danes, so bile prvič dokumentirane v srednjeveški Evropi, nekatere pa segajo celo v zgodnje krščanske pesmi. Številne naše ljubljene božične pesmi so bile popularizirane v viktorijanski dobi, zahvaljujoč njihovi objaviv različnih knjigah, kot je »Christmas Carols New and Old«, ki sta jo uredila Henry Ramsden Bramley in John Stainer leta 1878. Te knjige so zbrale in organizirale različne različice pesmi, zaradi česar so zlahka dostopne ljudem po vsem svetu, da skupaj prepevajo med prazniki. druženja.

Nekaj je gotovo, božične pesmi bodo med prazniki še naprej prinašale veselje in nostalgijo ljudem po vsem svetu. Z loopazonovim izborom not in različic karaok se lahko preprosto pridružite zabavi in zapojete s prijatelji in družino. Veselo koledovanje na loopazon.com!

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje