The History of Christmas Carols

11/08/2022
από Admin Admin

Δημιουργήστε ένα συγκρότημα στο Διαδίκτυο, προωθήστε τη μουσική σας, αγοράστε προσαρμοσμένα beats, ηχητικά μέρη και μοιραστείτε μαζί μας το Beat ή το κομμάτι σας ως βρόχο χωρίς δικαιώματα. Συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε beats στο διαδίκτυο με τους καλύτερους δημιουργούς loop από όλο τον κόσμο στο Φόρουμ για μουσικούς και δημιουργούς beat. Μείνετε ενημερωμένοι με τις Μουσικές Ειδήσεις και μάθετε από τα εκπαιδευτικά βίντεο του FL Studio και τα άρθρα στο Ιστολόγιο . Δωρεάν λήψεις λογισμικού DAW Music , VST και πακέτα οργάνων για FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton και πώς να χρησιμοποιήσετε το πιο δημοφιλές δωρεάν λογισμικό DAW, πρόσθετα Fruity Loop, MIDI και άλλα.

Christmas Carols Contemporary Tunes & Classic

Στην πρώτη χριστιανική χιλιετία, το Πάσχα είχε μεγαλύτερη σημασία από τα Χριστούγεννα. Λίγες ήταν οι μουσικές που ταύτιζαν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το στοιχείο που το άλλαξε ήταν ο παγανισμός. Είδαμε μια κολοσσιαία αλλαγή στα χριστουγεννιάτικα μουσικά είδη, ρητά το Carol (ένα τραγούδι που γιορτάζει τη γέννηση του Ιησού Χριστού), που δεν ήταν αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα, στη δεύτερη χριστιανική χιλιετία. Η αρχική φάση του κάλαντα φαίνεται να είναι τόσο πολύπλοκη, ωστόσο υπάρχουν αγγλοσαξονικές στρογγυλές κινήσεις στο παρασκήνιο με ρεφρέν που επαναλαμβάνονται και γιορτάζουν τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, με την αλλαγή των καιρών, τα κάλαντα έχουν γίνει σημαντικό μέρος των Χριστουγέννων.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια γράφτηκαν αρχικά για να τραγουδιούνται κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών, αλλά έκτοτε έχουν γίνει δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Πολλά από τα γνωστά κάλαντα που τραγουδάμε σήμερα γράφτηκαν τον 14ο ή 15ο αιώνα. Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα είναι το «In Dulci Jubilo», το οποίο είναι ένα μείγμα λατινικών και λέξεων συνομιλίας. Ένα άλλο δημοφιλές κάλαντα, το "Gabriel From Heaven Came", γράφτηκε αρχικά στα γαλλικά αλλά αργότερα μεταφράστηκε στα αγγλικά.

(Για πιο σύγχρονες ερμηνείες κάλαντα, ρίξτε μια ματιά στα εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα τραγούδια κάλαντα και λήψεις κομματιών χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του loopazon ).

Η ιστορία των Χριστουγεννιάτικων Κάλαντα

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν μακρά και πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Η δημοτικότητα των κάλαντα των Χριστουγέννων εκτοξεύτηκε τον δέκατο όγδοο αιώνα, με πολλά αναγνωρίσιμα τραγούδια όπως το "While Shepherds Watched" και το "Christian's alert". Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι Προτεστάντες μεταρρυθμιστές τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα κατήγγειλαν τα Χριστούγεννα ως μη γραφικά, η γιορτή παραμένει μια αγαπημένη παράδοση μεταξύ των διαφόρων δογμάτων. Στη Σκωτία, η παράδοση του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς ως υψηλότερης προτεραιότητας έχει διατηρηθεί. Επισκεφτείτε τα Μουσικά Άρθρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Λόγω της ευρείας ανάπτυξης στην Virgin Mary, ο Carols επέμενε σε μια εξωφρενική έκρηξη τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Εν πάση περιπτώσει, οι αφηγήσεις της γέννησης στον Άγιο Λουκά και μια πληθώρα πιέσεων για την Καθολική Παναγία, υπήρξαν μερικοί Προτεστάντες μεταρρυθμιστές τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα που δεν ήταν σίγουροι σχετικά με τα Χριστούγεννα αφού τα θεωρούσαν μη γραφικά. Το 1561, ο Σκωτσέζος Κερκ προσπάθησε να βάλει τα Χριστούγεννα στη μαύρη λίστα, ωστόσο η νοοτροπία της σταθερής θέσης τους αμβλύνθηκε, αλλά στη Σκωτία η πρακτική του νέου έτους να είναι μεγαλύτερη ανάγκη έχει γίνει αιτία. Τα Χριστούγεννα αγκαλιάστηκαν από άλλες προτεσταντικές πρακτικές. Λέγεται ότι η Χριστουγεννιάτικη μουσική δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα (Για επιπλέον, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.loopazon.com), με την πιο αναγνωρίσιμη χριστουγεννιάτικη μουσική εκείνης της εποχής, για παράδειγμα. Το «While Shepherds Watched» (1703) του Nahum Tate και το «Christian's alert» (1745) του John Byron.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έχουν μακρά ιστορία, που χρονολογείται από τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Η δημοτικότητα των κάλαντα των Χριστουγέννων εκτοξεύτηκε τον δέκατο όγδοο αιώνα, με πολλά αναγνωρίσιμα τραγούδια όπως το "While Shepherds Watched" και το "Christian's alert". Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι Προτεστάντες μεταρρυθμιστές τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα κατήγγειλαν τα Χριστούγεννα ως μη γραφικά, η γιορτή παραμένει μια αγαπημένη παράδοση μεταξύ των διαφόρων δογμάτων. Στη Σκωτία, η παράδοση του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς ως υψηλότερης προτεραιότητας έχει διατηρηθεί. Επισκεφτείτε το loopazon.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και οδηγούς βίντεο για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικη μουσική με premium loops και δωρεάν λήψεις κομματιών στη μουσική κοινότητα και τον ιστότοπο loopazon.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν μια μακρά και ιστορική ιστορία, που χρονολογείται από τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Η δημοτικότητα των κάλαντα των Χριστουγέννων εκτοξεύτηκε τον δέκατο όγδοο αιώνα, με πολλά αναγνωρίσιμα τραγούδια όπως το "While Shepherds Watched" και το "Christian's alert". Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι Προτεστάντες μεταρρυθμιστές τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα κατήγγειλαν τα Χριστούγεννα ως μη γραφικά, η γιορτή παραμένει μια αγαπημένη παράδοση μεταξύ των διαφόρων δογμάτων. Στη Σκωτία, η παράδοση του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς ως υψηλότερης προτεραιότητας έχει διατηρηθεί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο επεξεργασίας ήχου για το πρόγραμμα περιήγησης. Με αυτό, θα έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες βρόχους χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να κόψετε και να περικόψετε ή να ηχογραφήσετε φωνητικά.

Η πλούσια ιστορία της Χριστουγεννιάτικης μουσικής

Είναι πάντα δύσκολο να περιγράψεις τα Χριστούγεννα, καθώς είναι ένας συνδυασμός δύο πολύ διαφορετικών πραγμάτων. τη γέννηση ενός αδύναμου παιδιού και τον ερχομό του γιου του Θεού. Στο «Magnificence to God» (1742) του Χέντελ, η παρουσία των αγγέλων εισήχθη θαυμάσια, αναφερόμενος στην ισχυρή πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, η αδύναμη νεαρή πλευρά ήταν πάντα πιο δημοφιλής σε όλη την ιστορία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα, όπως στολισμός δέντρων, δώρο και ποτό καιφαγητό, που μετατράπηκε σε ουσιαστικό μέρος του φεστιβάλ κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Επομένως, η μουσική ακολουθούσε αυτά τα έθιμα και έτσι εμφανίστηκε η χριστουγεννιάτικη μουσική. Το δέντρο του Βασιλιά Αλβέρτου και τα χαρτιά Pickwick του Ντίκενς απεικόνιζαν την έννοια των δώρων, των ζώων και των παιδιών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το "Jingle Bells", γράφτηκε από τον James L. Pierpont το 1857 και παίζεται συχνά κατά τη διάρκεια εορταστικών πάρτι ή κυκλοφορεί ασταμάτητα σε καταστήματα όπως το Loopazon. Η συναρπαστική μελωδία και οι διασκεδαστικοί στίχοι του για τις βόλτες με έλκηθρο το κάνουν ένα διαχρονικό κλασικό τραγούδι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Άλλα δημοφιλή κάλαντα περιλαμβάνουν τα "Silent Night" (1818), "Deck the Halls" (δεκαετία 1800) και "The 12 Days of Christmas" (1780). Αυτά τα παραδοσιακά κάλαντα αποτελούν ζωτικό μέρος των εορτασμών των Χριστουγέννων και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά μέσα από τα συγκινητικά μηνύματα και τις μελωδίες τους.

Καθώς μαζευόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αυτές τις γιορτές, ας θυμηθούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, απολαμβάνοντας παράλληλα τις εορταστικές παραδόσεις και τη μουσική που έχουν γίνει αγαπημένο μέρος των γιορτών. Και μην ξεχάσετε να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα ψώνια σας στο Loopazon.com!

Η Χριστουγεννιάτικη μουσική έχει μια μακρά και ποικίλη ιστορία. Ήταν δύσκολο να περιγράψω τα Χριστούγεννα καθώς είναι ένας συνδυασμός δύο πολύ διαφορετικών πραγμάτων - του εορτασμού της εισαγωγής ενός αδύναμου παιδιού στον κόσμο και του εορτασμού του γιου του Θεού. Στο «Magnificence to God» (1742) του Χέντελ, η παρουσία των αγγέλων εισήχθη θαυμάσια, αναφερόμενος στην ισχυρή πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, η αδύναμη πλευρά του νεαρού ήταν πάντα πιο διαδεδομένη. Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, για παράδειγμα, ο στολισμός δέντρων, η προσφορά δώρων και η κατανάλωση ποτών και φαγητού που μετατράπηκαν σε βασικό μέρος του φεστιβάλ κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Έτσι, η μουσική πήγε με αυτά τα έθιμα και έτσι εμφανίστηκε η χριστουγεννιάτικη μουσική. Το δέντρο του Βασιλιά Αλβέρτου και τα χαρτιά Pickwick του Ντίκεν απεικόνιζαν την έννοια των δώρων, των πλασμάτων και των παιδιών.

Η μακρά και ποικίλη ιστορία της Χριστουγεννιάτικης μουσικής

Ήταν δύσκολο να περιγράψω τα Χριστούγεννα καθώς είναι ένας συνδυασμός δύο πολύ διαφορετικών πραγμάτων - του εορτασμού της εισαγωγής ενός αδύναμου παιδιού στον κόσμο και του εορτασμού του γιου του Θεού. Στο «Magnificence to God» (1742) του Χέντελ, η παρουσία των αγγέλων εισήχθη θαυμάσια, αναφερόμενος στην ισχυρή πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, η αδύναμη πλευρά του νεαρού ήταν πάντα πιο διαδεδομένη. Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, για παράδειγμα, ο στολισμός δέντρων, η προσφορά δώρων και η κατανάλωση ποτών και φαγητού που μετατράπηκαν σε βασικό μέρος του φεστιβάλ κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Έτσι, η μουσική πήγε με αυτά τα έθιμα και έτσι εμφανίστηκε η χριστουγεννιάτικη μουσική. Το δέντρο του Βασιλιά Αλβέρτου και τα χαρτιά Pickwick του Ντίκεν απεικόνιζαν την έννοια των δώρων, των πλασμάτων και των παιδιών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το "Jingle Bells", γράφτηκε από τον James L. Pierpont το 1857 και παίζεται συχνά κατά τη διάρκεια των εορταστικών πάρτι ή κυκλοφόρησε ασταμάτητα με πρόσθετα για τα ξημερώματα όπως το Fruity Loops. Η συναρπαστική μελωδία και οι διασκεδαστικοί στίχοι του για τις βόλτες με έλκηθρο το κάνουν ένα διαχρονικό κλασικό τραγούδι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Άλλα δημοφιλή κάλαντα περιλαμβάνουν τα "Silent Night" (18), "Deck the Halls" (δεκαετία 1800) και "The 12 Days of Christmas" (1780). Αυτά τα παραδοσιακά κάλαντα αποτελούν ζωτικό μέρος των εορτασμών των Χριστουγέννων και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά μέσα από τα συγκινητικά μηνύματα και τις μελωδίες τους. Δείτε το "The Dark Christmas Beat"!

Καθώς μαζευόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αυτές τις γιορτές, ας θυμηθούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, απολαμβάνοντας παράλληλα τις εορταστικές παραδόσεις και τη μουσική που έχουν γίνει αγαπημένο μέρος των γιορτών. Και μην ξεχάσετε να ακούσετε αυτά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα ψώνια σας στο Loopazon!

Μια παράδοση που προέκυψε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν το τραγούδι των κάλαντα, τα οποία συνέθεταν γενικά ως χορευτικές μελωδίες. Αυτά τα κάλαντα τραγουδούνταν συνήθως κατά τη διάρκεια των χειμερινών φεστιβάλ, αλλά τελικά συνδέθηκαν αποκλειστικά με τα Χριστούγεννα. Ένα παράδειγμα διάσημου κάλαντα είναι το «Silent Night», που γράφτηκε το 1818 από έναν Αυστριακό ιερέα ονόματι Joseph Mohr και μελοποιήθηκε από τον Franz Xaver Gruber. Η δημοτικότητα του "Silent Night" εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και τελικά πήρε το δρόμο του στην Αμερική, όπου συνεχίζει να είναι αγαπητό σήμερα.

Αλλά με την άνοδο της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού, τα παραδοσιακά κάλαντα έχουν πέσει σε δυσμένεια για πιο εμπορικά τραγούδια όπως το "All I Want for Christmas Is You" της Mariah Carey. Στο Loopazon, πιστεύουμε στη σημασία της διατήρησης των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων και της διατήρησης του πνεύματος των κάλαντα ζωντανό. Γι' αυτό προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά κάλαντα και παρτιτούρες, ιδανικές για τις γιορτινές σας συγκεντρώσεις ή για να προσθέσετε κάποια διαχρονική γοητεία στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αγοράστε τώρα για να κρατήσετε ζωντανή την ιστορία και την ομορφιά των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Τα περισσότερα από τα αναγνωρίσιμα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του δέκατου ένατου αιώνα εμφανίστηκαν δυστυχώς στη συλλογή των νέων, όπως τα "Once in Royal David's City", "O Little Town of Bethlehem" και "Away in Manger" (1885) του CF Alexander. Ένας συνηθισμένος συνδυασμός παλιών λέξεων και μιας ταπεινής δυτικής μελωδίας απεικόνισης ήταν η συνέχειασυμμετείχε στο "The First Nowell" του Modern (1823) και στο Christmas Carols Ancient του William Sandy. Αρχικά, το "Signal Bells" γράφτηκε στη Βοστώνη το 1857 για τη γιορτή των Ευχαριστιών του Κυριακού σχολείου των παιδιών στην Αμερική. (Για χριστουγεννιάτικη μουσική, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.loopazon.com)

Στον εικοστό αιώνα, τα Χριστούγεννα έχουν σερβιριστεί με περισσότερους από έναν τρόπους μουσικά και η πιο διαφοροποιημένη μέθοδος από όλα ήταν το έργο του Eric Milner White ήταν να συνδέει ένα εκπληκτικό διαχρονικό έθιμο μέσω της βοήθειας των Nine Lessons and Carols για το King's College, το Cambridge και το παρουσία περισσότερων γνωστών φασαριών γύρω από το φεστιβάλ. Η βοήθεια του Μίλνερ Γουάιτ οφειλόταν στο ότι παρουσιάστηκε σύντομα η ακραία αποστροφή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες όπως το «Have Yourself a Merry Little Christmas» (1943) και το «White Christmas» (1942) του Irving Berlin δημιουργήθηκαν από την επιχειρηματική εκκοσμίκευση των Χριστουγέννων. Τα «Λευκά Χριστούγεννα» του Ίρβινγκ Μπερλίν συνοψίζουν και τις δύο αυτές σκέψεις του εικοστού αιώνα με τις λέξεις «πολύ σαν αυτές που γνωρίζαμε». Ένα μέρος της χριστουγεννιάτικης μουσικής παρεμπιπτόντως έχει μετατραπεί σε ένα κομμάτι μιας ιδιότροπης, αλλά δυνατής, ψυχαγωγίας ενός φανταστικού παρελθόντος. Για κλασική χριστουγεννιάτικη μουσική, ξέρετε πού να πάτε. Η μοναδική σας αξιόπιστη πύλη για τη δημιουργία μουσικής: https://www.loopazon.com .

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα: Μια διαχρονική παράδοση

Το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το «Silent Night». Ένας Αυστριακός κληρικός ονόματι Joseph Mohr ήταν το πρώτο πρόσωπο πίσω από τη δημιουργία αυτού του τραγουδιού. Έφτιαξε αυτό το τραγούδι με τον φίλο του Φραν Γκρούμπερ σε ένα ακατάστατο όργανο στο παρεκκλήσι. Λέγεται ότι αυτή η μελωδία "Silent Night" ήταν αρχικά ένα σονέτο που έγραψε ο Mohr. Δεν είχε ιδέα ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και θα γινόταν μια από τις πιο διάσημες χριστουγεννιάτικες μελωδίες στον κόσμο. Υπάρχει μια άλλη χριστουγεννιάτικη μελωδία «Twelve Days of Christmas» που δημιουργήθηκε στην Αγγλία τον δέκατο όγδοο αιώνα. Λέγεται ότι αυτή η μελωδία είναι ένα παιχνίδι μνήμης και παραίτησης που τραγουδούσαν τα παιδιά εκείνη την εποχή. Ένα άλλο δημοφιλές τραγούδι είναι το "Joy to the World". Αυτό είναι πολύ μοναδικό σε σύγκριση με άλλα τραγούδια, καθώς περιέχει απλό χριστιανικό συμβολισμό και οι στίχοι είναι από την Παλαιά Διαθήκη. Αυτό δεν άλλαξε σε επίσημη χριστουγεννιάτικη μελωδία μέχρι τον δέκατο ένατο αιώνα.

Για όσους αναζητούν περισσότερη μουσική για τις γιορτές, φροντίστε να δείτε τη λίστα αναπαραγωγής Χριστουγεννιάτικων Κάλαντα του Loopazon. Περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω κλασικά, καθώς και άλλα αγαπημένα όπως το "Jingle Bells" και το "The First Noel".

Τα Χριστούγεννα, το τραγούδι των μελωδιών της εποχής των Χριστουγέννων συνδυάζεται αδιαχώριστα με το ψήσιμο χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και την ανακάλυψη σχετικά με τον απαράμιλλο Άγιο Βασίλη και τον Ρούντολφ, τον κόκκινο τάρανδο. Κάθε πράγμα γύρω από ειδικές εποχές του χρόνου έχει μια ιστορία, για παράδειγμα, μελωδίες που έχουν αποθηκευτεί από το να εξαλειφθούν πάντα για να μην γνωρίζουν πραγματικά από πού προήλθε αυτή η μελωδία. Στη συνέχεια, σε εκείνο το σημείο, υπάρχουν μερικά τραγούδια που δεν είναι στην ψυχή της περίστασης και ένα τέτοιο μοντέλο είναι το "Grandma Got Run Over by a Reindeer". Ήταν η ευρέως λατρεμένη αρχή γύρω στο 1979 όταν κυκλοφόρησε από τον Elmo and patsy act, ωστόσο δεν είναι μια φοβερή και κατάλληλη απόφαση για τα κάλαντα.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον βρόχο

Τα Χριστούγεννα, το τραγούδι των μελωδιών της εποχής των Χριστουγέννων συνδυάζεται αδιαχώριστα με το ψήσιμο χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και την ανακάλυψη για τον απαράμιλλο Άγιο Βασίλη και τον Ρούντολφ, τον κόκκινο τάρανδο. Κάθε πράγμα γύρω από ειδικές εποχές του χρόνου έχει μια ιστορία - για παράδειγμα, μελωδίες που έχουν σωθεί από το να εξαλειφθούν πάντα μέχρι να μην γνωρίζουν πραγματικά από πού προήλθε αυτή η μελωδία. Στη συνέχεια, σε εκείνο το σημείο, υπάρχουν μερικά τραγούδια που δεν είναι στην ψυχή της περίστασης και ένα τέτοιο μοντέλο είναι το "Grandma Got Run Over by a Reindeer". Ήταν η ευρέως λατρεμένη αρχή γύρω στο 1979, όταν κυκλοφόρησε από τον Elmo and patsy act, ωστόσο δεν είναι μια φοβερή και κατάλληλη απόφαση για κάλαντα.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπάρχουν εδώ και αιώνες και με τα χρόνια έχουν εξελιχθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών όπου τραγουδιούνται. Μια τέτοια χώρα είναι η Ρωσία, όπου τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ σημαντική γιορτή.

Τα ρωσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι μοναδικά στο ότι συχνά λένε ιστορίες ή αφηγούνται θρύλους για τη Γέννηση ή άλλες πτυχές της ιστορίας των Χριστουγέννων. Τείνουν επίσης να είναι πιο μελωδικά και λυρικά από πολλά άλλα κάλαντα και συχνά περιλαμβάνουν στοιχεία λαϊκής μουσικής.

Εδώ είναι 10 Ρωσικά κάλαντα κλασικής μουσικής:

1. «The Snow Maiden» (1881) του Π. Τσαϊκόφσκι

2. «Νύχτα Χριστουγέννων» (1905) του A. Gretchaninov

3. «Οι καμπάνες της Μόσχας» (1912) του Σ. Ραχμάνινοφ

4. Κάλαντα των Σοφών (1917) του Β. Ρεμπίκοφ

5. Σουίτα παραμονής Χριστουγέννων (1920-21) του Ντ. Σοστακόβιτς

6. «Child Jesus in the Temple» (1927) του M. Musorgsky

7 "I Wonder as I Wander" (διασκευή 1934) από τον N Johnson

8 "Η Μαίρη είχε ένα μωρό, ναι, Κύριε!" (1935) του W Kuchar

9 "What Child Is This?" (1937) του G Golubev

10 "O Holy Night!" (διασκευή 1938) από τον A Lopatin

Οι Ρώσοι μουσικοί μοιράζονται δείγματα, κομμάτια και δωρεάν λήψεις ήχου δωρεάν όλη την ώρα στο loopazon.

Τι γίνεται όμως με ένα κάλαντα που έχει χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αλλά σχετίζεται και με τη σύγχρονη εποχή; Μην ψάχνετε πέρα από το "Loopazon" του συγκροτήματος Agree to Disagree. Αυτή η συναρπαστική μελωδία μιλά για την εξάρτησή μας από τις ηλεκτρονικές αγορές και γνωστές εταιρείες όπως η Amazon κατά την περίοδο των εορτών. Οι στίχοι υπογραμμίζουν την ευκολία της ηλεκτρονικής παραγγελίας δώρων, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις μικρές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες. Αντί λοιπόν να μένετε στα παραδοσιακά κάλαντα, γιατί να μην ταρακουνήσετε τα πράγματα και να προσθέσετε το "Loopazon" στη λίστα αναπαραγωγής των Χριστουγέννων; Είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με όποιον θέλει οι μελωδίες των διακοπών τους να έχουν μια σύγχρονη ανατροπή. Καλή λήψη βρόχου, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για να δημιουργήσετε βρόχους στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα περιήγησης δωρεάν, κάντε ένα beat που μπορείτε να πουλήσετε στο διαδίκτυο ως premium loop!

Γερμανικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τη Ρωσία χωρίς να αναφέρουμε δεύτερη τη Γερμανία, έχασαν, μόνο κάρβουνο για τα Χριστούγεννα! Δεν ήταν πάντα φίλοι, αλλά σε όλους λατρεύουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και είναι όλα δίκαια στον έρωτα και τον πόλεμο, αλλά στα Χριστούγεννα, αβγό κανέναν;

Όταν άρχισαν τα Χριστούγεννα το 1914, τα γερμανικά και τα ρωσικά στρατεύματα είχαν παγιωθεί σε μια σκληρή μάχη στο Ανατολικό Μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Καμία πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει και η βία συνεχίστηκε ακόμη και την ημέρα των Χριστουγέννων. Δηλαδή, μέχρι που ένας Γερμανός στρατιώτης παρατήρησε ένα μικρό έλατο να στέκεται κοντά στις εχθρικές γραμμές. Αποφάσισε να του βάλει ένα κερί και σύντομα άλλοι Γερμανοί και Ρώσοι στρατιώτες ακολούθησαν το παράδειγμά του. Τραγούδησαν τα κάλαντα και μοιράστηκαν ιστορίες και για μια στιγμή ο πόλεμος σταμάτησε. Αυτό το γεγονός έγινε γνωστό ως η Χριστουγεννιάτικη Εκεχειρία του 1914.

Αν και η εκεχειρία ήταν βραχύβια, λειτούργησε ως μια οδυνηρή υπενθύμιση της ανθρωπότητας που υπάρχει ακόμη και σε περιόδους σύγκρουσης. Τα επόμενα χρόνια, μνημεία ανακωχής των Χριστουγέννων έχουν στηθεί τόσο στη Ρωσία όσο και στη Γερμανία και τραγούδια για την εκεχειρία έχουν γραφτεί τόσο από Ρώσους όσο και από Γερμανούς συνθέτες. Αυτά τα τραγούδια αντανακλούν συχνά την ελπίδα ότι μια μέρα θα επικρατήσει η ειρήνη και μας υπενθυμίζουν ότι ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές υπάρχει ακόμα λίγο φως.

Μερικά δημοφιλή γερμανικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα περιλαμβάνουν τα "Stille Nacht, Heilige Nacht" ("Σιωπηλή νύχτα"), "O Tannenbaum" ("Oh Christmas Tree") και "Vom Himmel hoch, da komm ich her" ("Από τον ουρανό ψηλά στη γη" Ερχομαι"). Έτσι, ενώ τραγουδάτε τα αγαπημένα σας γιορτές, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα ή δύο γερμανικά κάλαντα για να τιμήσετε την ειρηνική στιγμή που μοιράστηκαν οι εχθροί στρατιώτες κατά τη διάρκεια ενός μοιραίου Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για οικογένεια, φίλους και φυσικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά κάλαντα όπως το "Silent Night" και το "Jingle Bells", υπάρχουν πολλά όμορφα γερμανικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα που είναι λιγότερο γνωστά.

Ένα τέτοιο κάλαντα είναι το «Stille Nacht». Σύνθετη το 1818 από τους Franz Xaver Gruber και Joseph Mohr, αυτή η απλή αλλά στοιχειωτική μελωδία τραγουδιέται σε όλο τον κόσμο για σχεδόν 200 χρόνια. "Stille Nacht" σημαίνει "Σιωπηλή νύχτα" στα γερμανικά, και οι στίχοι του τραγουδιού αντικατοπτρίζουν την ειρήνη και την ηρεμία των Χριστουγέννων.

Ένα άλλο δημοφιλές γερμανικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το "O Tannenbaum". Αυτή η χαρούμενη μελωδία είναι για μια νεαρή κοπέλα που βγαίνει στο δάσος για να μαζέψει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον πατέρα της. Όταν φτάσουν στο σπίτι, στολίζει το δέντρο με κεριά και πούλιες και τραγουδάει για το πόσο όμορφο είναι. Το «O Tannenbaum» ερμηνεύεται συχνά από χορωδίες τα Χριστούγεννα και είναι βέβαιο ότι θα βάλει τους πάντες στο εορταστικό πνεύμα!

Τα Γερμανικά Κλασικά Κάλαντα Χριστουγέννων περιλαμβάνουν:

- "Stille Nacht, Heilige Nacht" ("Silent Night"), 1818, Franz Xaver Gruber και Joseph Mohr

- "O Tannenbaum" ("Oh Christmas Tree"), 1824, Ernst Anschütz

- "Vom Himmel hoch, da komm ich her" ("From Heaven Above to Earth I Come"), 1744, Michael Haydn

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τραγουδήσετε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά γερμανικά κλασικά στο ρεπερτόριό σας. Αυτά τα όμορφα τραγούδια θα προσθέσουν μια επιπλέον πινελιά ευχαρίστησης των γιορτών σε κάθε συγκέντρωση. Frohe Weihnachten! (Καλά Χριστούγεννα!)

Αμερικανικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για οικογένεια, φίλους και φυσικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά κάλαντα όπως το "Silent Night" και το "Jingle Bells", υπάρχουν πολλά όμορφα αμερικανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που είναι λιγότερο γνωστά.

Ένα τέτοιο κάλαντα είναι το «The Little Drummer Boy». Σύνθετο το 1941 από τον Χάρι Σιμεόνε, αυτό το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που πηγαίνει στη Βηθλεέμ για να δει τον Μωρό Ιησού. Δεν έχει χρήματα να προσφέρει, οπότε αντ' αυτού παίζει το τύμπανο του για το Christ Child. Το τραγούδι είναι απλό αλλά συγκινητικό και έχει ηχογραφηθεί από πολλούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα άλλο δημοφιλές αμερικανικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι ο «Rudolph the Red-Nosed Reindeer». Αυτό το τραγούδι γράφτηκε το 1949 από τον Johnny Marks και έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. ΕγώΤο t αφηγείται την ιστορία του Ρούντολφ, ενός τάρανδου με λαμπερή κόκκινη μύτη που βοηθά τον Άγιο Βασίλη να παραδώσει τα δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Η ιστορία του Ρούντολφ είναι μια ιστορία γενναιότητας και θάρρους και το τραγούδι του είναι βέβαιο ότι θα βάλει τους πάντες στο πνεύμα των γιορτών!

Τα American Christmas Carol Classics περιλαμβάνουν:

- «The Little Drummer Boy», 1941, Χάρι Σιμεόνε

- «Rudolph the Red-Nosed Reindeer», 1949, Johnny Marks

- "Santa Claus is Coming to Town", 1934, Hays Fredrickson and Haven Gillespie

Και σύγχρονα κλασικά από την Αμερική:

1. Jingle Bells

2. Σιωπηλή Νύχτα

3. Deck the Halls

4. Χαρά στον κόσμο

5. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα

6. Ο Πρώτος Νόελ

7. God Rest Ye Merry Gentlemen

8. Χαρκ! Οι Κήρυκες Άγγελοι τραγουδούν

9. Ω Ελάτε, όλοι εσείς πιστοί

10. Άγγελοι που έχουμε ακούσει στα ψηλά

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τραγουδήσετε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά κλασικά αμερικανικά στο ρεπερτόριό σας. Αυτά τα διασκεδαστικά τραγούδια θα προσθέσουν μια νότα νοσταλγίας και ευθυμίας σε κάθε εορταστική συγκέντρωση. Καλά Χριστούγεννα!

Γαλλικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για οικογένεια, φίλους και φυσικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά κάλαντα όπως το "Silent Night" και το "Jingle Bells", υπάρχουν πολλά όμορφα γαλλικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα που είναι λιγότερο γνωστά.

Ένα τέτοιο κάλαντα είναι το «Il est né, le divin enfant». Αυτό το τραγούδι είναι για τη γέννηση του Ιησού Χριστού και τραγουδιέται από παιδιά της Γαλλίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Έχει μια χαρούμενη μελωδία και οι στίχοι μεταφράζονται στα αγγλικά ως εξής:

«Γεννιέται, το θεϊκό παιδί!

Ας χαρούμε και ας χαρούμε!

Φέρνει ειρήνη στη γη και καλή θέληση στους ανθρώπους!

Όλη η δημιουργία συμμετέχει στο τραγούδι:

Αλληλούια! Hosanna in excelsis!»

Ένα άλλο δημοφιλές γαλλικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το «Le bonhomme hiver». Αυτό το τραγούδι είναι για τον Πατέρα των Χριστουγέννων (γνωστός και ως Άγιος Βασίλης) και αφηγείται την ιστορία του πώς φέρνει δώρα στα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Έχει μια ζωντανή μελωδία και οι στίχοι μεταφράζονται στα αγγλικά ως εξής:

«Έρχεται το Le Bonhomme Hiver,

Στο έλκηθρο του γεμάτο παιχνίδια,

Για μικρά κορίτσια και αγόρια.

Φέρνει πολλά διασκεδαστικά πράγματα,

Και ζαχαρωτά και χωνάκια παγωτού,

Και όλα αυτά είναι ωραία».

Τα γαλλικά κλασικά κάλαντα των Χριστουγέννων περιλαμβάνουν:

- «Il est né, le divin enfant» («Γεννιέται, το θεϊκό παιδί»), ανώνυμο του 17ου αιώνα

- "Le bonhomme hiver" ("Father Winter"), 1950, Raymond Queneau

- "Minuit, Chrétiens" ("Midnight, Christians"), 1847, Placide Cappeau

- «Les anges dans nos campagnes» («Άγγελοι στην εξοχή μας»), ανώνυμος 17ος αιώνας

- «Mon beau sapin» («O Christmas Tree»), ανώνυμο του 19ου αιώνα

Έτσι, την επόμενη φορά που θα τραγουδήσετε τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά γαλλικά κλασικά στο ρεπερτόριό σας. Αυτά τα όμορφα τραγούδια θα προσθέσουν μια επιπλέον πινελιά ευχαρίστησης των γιορτών σε κάθε συγκέντρωση. Καλά Χριστούγεννα! (Καλά Χριστούγεννα!)

Η γιαγιά έπεσε πάνω από έναν τάρανδο: ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Τα Χριστούγεννα, το να τραγουδάς παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια συνδυάζεται αδιαχώριστα με το ψήσιμο χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και την ανακάλυψη για τον απαράμιλλο Άγιο Βασίλη και τον Ρούντολφ, τον κόκκινο τάρανδο. Κάθε πράγμα γύρω από ειδικές εποχές του χρόνου έχει μια ιστορία - για παράδειγμα, μελωδίες που έχουν διασωθεί από το να εξαλειφθούν πάντα μέχρι να μην γνωρίζουν πραγματικά από πού προήλθε αυτή η μελωδία. Στη συνέχεια, σε εκείνο το σημείο, υπάρχουν μερικά τραγούδια που δεν είναι στην ψυχή της περίστασης και ένα τέτοιο μοντέλο είναι το "Grandma Got Run Over by a Reindeer". Ήταν το ευρέως λατρεμένο που ξεκίνησε γύρω στο 1979, όταν παρουσιάστηκε από τον Elmo και το patsy act, ειδικά από το 9χρονο κοινό. Ρίξτε μια ματιά στα μαθήματα δημιουργίας μουσικής για αρχάριους για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων μπιτ και χριστουγεννιάτικων μελωδιών βίντεο στο loopazon!

Σε αυτήν την εποχή, Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικη μουσική δεν είναι απλά Χριστούγεννα. Κάθε μέσο όπου μπορεί να παιχτεί μουσική ξεχειλίζει από χριστουγεννιάτικη μουσική σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώνεται η Ημέρα των Ευχαριστιών. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το άρθρο είναι πολύ πιθανό να σας δώσει μια ευρεία πληροφόρηση σχετικά με την εισαγωγή της χριστουγεννιάτικης μουσικής. Στα έθιμα της περίστασης, τα κάλαντα είναι ακόμα βαθιά σκαμμένα στις ψυχές μας. Περίπου το 16% των Αμερικανών καταλογίστηκε στο Caroling το 2017, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Pew Research Center. Το κάλαντα θεωρείται ίσως ο καλύτερος τρόπος για να χαθεί κάποιος στην ψυχή της περίστασης, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μια συγκέντρωση συντρόφων ή οικογένειας ή ξένων. Τελικά, πρέπει απλώς να σας ευχηθούμε εξαιρετικά χαρούμενα Χριστούγεννα!

Αλλά γιατί να περιορίσετε τις εμπειρίες σας με τα κάλαντα σε ένα μόνο βράδυ; Χάρη στο Loopazon, μπορείτε πλέον να συνεχίσετε τα κάλαντα όλο το χρόνο. Με την καινοτόμο τεχνολογία looping, το Loopazon.com επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται βρόχουςng βίντεο που τραγουδούν τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα τραγούδια (ή οποιοδήποτε τραγούδι για αυτό το θέμα) σε μουσικά είδη και κατηγορίες όπως πιάνο και ντραμς. Κατεβάστε μουσικά beats ή αγοράστε δείγματα μουσικής NFT, φωνητικά NFT ή μάθετε πώς να μοιράζεστε τη μουσική σας στο διαδίκτυο για να κερδίσετε τους ακόλουθους στον ιστότοπο μουσικής loopazon. Μάθετε από μουσικά άρθρα για το πώς να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Aableton, χριστουγεννιάτικο μουσικό οδηγό fl studio και πολλά άλλα. Συγκεντρώστε λοιπόν τους φίλους και την οικογένειά σας, πάρτε τα τηλέφωνά σας και αφήστε τα κάλαντα να μην τελειώσουν ποτέ με το Loopazon. Χαρούμενα χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια στο www.loopazon.com !

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική