Noel Şarkılarının Tarihi

11/08/2022
ile Admin Admin

Çevrimiçi bir grup oluşturun, müziğinizi tanıtın, özel vuruşlar, ses parçaları satın alın ve Beat veya Track'inizi Royalty Free döngüsü olarak bizimle paylaşın. Müzisyenler ve beat yapımcıları için Forum'da dünyanın dört bir yanından en iyi loop yapımcıları ile çevrimiçi olarak beat yapmak için işbirliği yapın. Müzik Haberleri ile güncel kalın ve FL Studio Video Eğitimlerinden ve Blog'daki makalelerden öğrenin . Ücretsiz DAW Müzik Yazılımı indirmeleri, FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton için VST ve Enstrüman Paketleri ve en popüler ücretsiz DAW Yazılımının, Fruity Loop Eklentilerinin, MIDI'lerin ve daha fazlasının nasıl kullanılacağı.

Christmas Carols Contemporary Tunes & Classic

İlk Hıristiyan milenyumunda Paskalya, Noel'den daha önemliydi. Eskiden Noel ve Paskalya'yı tanımlayan çok az müzik vardı. Bunu değiştiren unsur paganizmdi. İkinci Hıristiyan milenyumunda, Noel müzik türlerinde açıkça Carol'da (İsa Mesih'in doğumunu kutlayan bir şarkı), yalnızca Noel'e özgü olmayan muazzam bir değişiklik gördük. Carol'ın ilk aşaması çok karmaşık görünüyor, ancak arka planda tekrar eden ve kış mevsimini kutlayan korolarla Anglo-Sakson yuvarlak hareketler var. Ancak değişen zamanla birlikte şarkılar Noel'in önemli bir parçası haline geldi.

Noel şarkıları başlangıçta dini törenler sırasında söylenmek üzere yazılmıştır, ancak o zamandan beri popüler Noel gelenekleri haline gelmiştir. Bugün söylediğimiz tanıdık şarkıların çoğu 14. veya 15. yüzyıllarda yazılmıştır. En ünlü örneklerden biri, Latince ve konuşma sözcüklerinin bir karışımı olan "In Dulci Jubilo" dur. Bir başka popüler şarkı, "Cennetten Gabriel Geldi", aslen Fransızca yazılmış, ancak daha sonra İngilizce'ye çevrilmiştir.

(Daha modern ilahi yorumlamaları için loopazon'un yüzlerce telifsiz yılbaşı şarkısı ritimlerine göz atın ve döngü indirmelerini izleyin).

Noel Şarkılarının Tarihi

Noel şarkıları, on beşinci yüzyıla kadar uzanan uzun ve zengin bir tarihe sahiptir. Noel şarkılarının popülaritesi, "While Shepherds Watched" ve "Christian's alert" gibi birçok tanınabilir şarkıyla on sekizinci yüzyılda patladı. On altıncı ve on yedinci yüzyıllardaki bazı Protestan reformcuların Noel'i kutsal yazılara aykırı olarak kınamasına rağmen, tatil çeşitli mezhepler arasında sevilen bir gelenek olmaya devam ediyor. İskoçya'da, Yeni Yılı daha yüksek bir öncelik olarak kutlama geleneği devam etti. Noel şarkılarının tarihi hakkında daha fazla bilgi için Müzik Makalelerini ziyaret edin.

Meryem Ana'daki geniş gelişme nedeniyle, Carols on beşinci yüzyılda korkunç bir patlama yaşadı. Her halükarda, St. Luka'daki doğum anlatıları ve Katolik Bakire Meryem üzerindeki vurguların bolluğu, onaltıncı ve onyedinci yüzyıllarda Noel'i kutsal yazılara uygun olmadığını düşündükleri için Noel konusunda emin olmayan bazı Protestan reformcular vardı. 1561'de İskoç Kirk, Noel'i kara listeye almaya çalıştı, ancak sağlam konum zihniyetleri kabul edildi, ancak İskoçya'da yeni yıl uygulaması daha yüksek bir ihtiyaç oldu. Noel, diğer protestan uygulamaları tarafından benimsendi. Xmas müziğinin 18. yüzyılda yaratıldığı söylenir (ek bilgi için: https://www.loopazon.com adresini ziyaret edin), örneğin o zamanın en tanınmış Noel müziği ile; Nahum Tate'in 'While Shepherds Watched' (1703) ve John Byron'ın 'Christian'ın alarmı' (1745).

Noel şarkılarının on beşinci yüzyıla kadar uzanan uzun bir geçmişi vardır. Noel şarkılarının popülaritesi, "While Shepherds Watched" ve "Christian's alert" gibi birçok tanınabilir şarkıyla on sekizinci yüzyılda patladı. On altıncı ve on yedinci yüzyıllardaki bazı Protestan reformcuların Noel'i kutsal yazılara aykırı olarak kınamasına rağmen, tatil çeşitli mezhepler arasında sevilen bir gelenek olmaya devam ediyor. İskoçya'da, Yeni Yılı daha yüksek bir öncelik olarak kutlama geleneği devam etti. Loopazon müzik topluluğu ve web sitesinde birinci sınıf döngüler ve ücretsiz parça indirmeleri ile Noel müziği yapmak için Noel şarkıları ve video kılavuzlarının tarihi hakkında daha fazla bilgi için loopazon.com'u ziyaret edin.

Noel şarkıları, on beşinci yüzyıla kadar uzanan uzun ve hikayeli bir tarihe sahiptir. Noel şarkılarının popülaritesi, "While Shepherds Watched" ve "Christian's alert" gibi birçok tanınabilir şarkıyla on sekizinci yüzyılda patladı. On altıncı ve on yedinci yüzyıllardaki bazı Protestan reformcuların Noel'i kutsal yazılara aykırı olarak kınamasına rağmen, tatil çeşitli mezhepler arasında sevilen bir gelenek olmaya devam ediyor. İskoçya'da, Yeni Yılı daha yüksek bir öncelik olarak kutlama geleneği devam etti. Tarayıcı için ücretsiz çevrimiçi ses düzenleme aracını denemeyi düşünün. Bununla, kesip kırpabileceğiniz veya vokalleri kaydedebileceğiniz binlerce telifsiz döngüye erişebileceksiniz.

Noel Müziğinin Zengin Tarihi

Çok farklı iki şeyin birleşimi olduğu için Noel'i tanımlamak her zaman zordur; zayıf bir çocuğun doğumu ve Tanrı'nın oğlunun gelişi. Handel'in "Muhteşem Tanrı'ya" (1742) adlı eserinde, hikayenin güçlü yanını ele alan meleklerin varlığı harika bir şekilde tanıtıldı. Ancak, zayıf genç taraf tarih boyunca her zaman daha popüler olmuştur. Ağaçları süslemek, hediye vermek, içki içmek veyemek, on dokuzuncu yüzyılda festivalin önemli bir parçası haline geldi. Dolayısıyla müzik de bu gelenekleri takip etti ve Noel müziği bu şekilde ortaya çıktı. Kral Albert'in ağacı ve Dickens'ın Pickwick Kağıtları hediyelerin, hayvanların ve çocukların anlamını tasvir ediyordu.

En popüler Noel şarkılarından biri olan "Jingle Bells", 1857'de James L. Pierpont tarafından yazılmıştır ve genellikle tatil partilerinde çalınır veya Loopazon gibi mağazalarda kesintisiz olarak çalınır. Kızak gezintileriyle ilgili akılda kalıcı melodisi ve eğlenceli sözleri, onu tatillerde şarkı söylemeyi zamansız bir klasik haline getiriyor. Diğer popüler şarkılar arasında "Sessiz Gece" (1818), "Salonları Güverte" (1800'ler) ve "Noel'in 12 Günü" (1780) sayılabilir. Bu geleneksel şarkılar, Noel kutlamalarının hayati bir parçasıdır ve insanları yürek ısıtan mesajları ve melodileriyle bir araya getirir.

Bu tatil sezonunda sevdiklerimizle bir araya gelirken, tatilin sevilen bir parçası haline gelen bayram geleneklerinin ve müziğin tadını çıkarırken Noel'in gerçek anlamını hatırlayalım. Ve Loopazon.com alışveriş çılgınlığınızda bu Noel şarkılarını döngüye almayı unutmayın!

Noel müziğinin uzun ve çeşitli bir geçmişi vardır. Çok farklı iki şeyin karışımı olduğu için Noel'i tanımlamak zor olmuştur - zayıf bir çocuğun dünyaya girişini kutlamak ve Tanrı'nın oğlunun anılması. Handel'in "Muhteşem Tanrı'ya" (1742) adlı eserinde, hikayenin güçlü yanını ele alan meleklerin varlığı harika bir şekilde tanıtıldı. Ancak, zayıf genç taraf her zaman daha yaygın olmuştur. Örneğin Noel gelenekleri, ağaç süslemek, hediye vermek, içecek ve yiyecek bulundurmak on dokuzuncu yüzyılda festivalin temel bir parçası haline geldi. Böylece müzik bu geleneklerle gitti ve Noel müziği böyle ortaya çıktı. Kral Albert'in ağacı ve Dicken'in Pickwick Kağıtları hediyelerin, yaratıkların ve çocukların anlamını tasvir ediyordu.

Noel Müziğinin Uzun ve Çeşitli Tarihi

Çok farklı iki şeyin karışımı olduğu için Noel'i tanımlamak zor olmuştur - zayıf bir çocuğun dünyaya girişini kutlamak ve Tanrı'nın oğlunun anılması. Handel'in "Muhteşem Tanrı'ya" (1742) adlı eserinde, hikayenin güçlü yanını ele alan meleklerin varlığı harika bir şekilde tanıtıldı. Ancak, zayıf genç taraf her zaman daha yaygın olmuştur. Örneğin Noel gelenekleri, ağaç süslemek, hediye vermek, içecek ve yiyecek bulundurmak on dokuzuncu yüzyılda festivalin temel bir parçası haline geldi. Böylece müzik bu geleneklerle gitti ve Noel müziği böyle ortaya çıktı. Kral Albert'in ağacı ve Dicken'in Pickwick Kağıtları hediyelerin, yaratıkların ve çocukların anlamını tasvir ediyordu.

En popüler Noel şarkılarından biri olan "Jingle Bells", 1857'de James L. Pierpont tarafından yazılmıştır ve genellikle tatil partilerinde çalınır veya Fruity Loops gibi daws için eklentilerle kesintisiz olarak döngüye alınır. Kızak gezintileriyle ilgili akılda kalıcı melodisi ve eğlenceli sözleri, onu tatillerde şarkı söylemeyi zamansız bir klasik haline getiriyor. Diğer popüler şarkılar arasında "Sessiz Gece" (18), "Salonları Güverte" (1800'ler) ve "Noel'in 12 Günü" (1780) sayılabilir. Bu geleneksel şarkılar, Noel kutlamalarının hayati bir parçasıdır ve insanları yürek ısıtan mesajları ve melodileriyle bir araya getirir. "Karanlık Noel Ritmi"ne göz atın!

Bu tatil sezonunda sevdiklerimizle bir araya gelirken, tatilin sevilen bir parçası haline gelen bayram geleneklerinin ve müziğin tadını çıkarırken Noel'in gerçek anlamını hatırlayalım. Ve Loopazon alışveriş çılgınlığınızda bu Noel şarkılarını döngüye almayı unutmayın!

Bu dönemde ortaya çıkan bir gelenek, genellikle dans melodileri olarak bestelenen şarkıların söylenmesiydi. Bu şarkılar genellikle kış festivallerinde söylenirdi, ancak sonunda yalnızca Noel ile ilişkilendirildiler. Ünlü bir şarkının bir örneği, 1818'de Joseph Mohr adlı Avusturyalı bir rahip tarafından yazılan ve Franz Xaver Gruber tarafından bestelenen "Sessiz Gece"dir. "Sessiz Gece"nin popülaritesi Avrupa'ya yayıldı ve sonunda bugün de sevilmeye devam ettiği Amerika'ya ulaştı.

Ancak teknolojinin ve tüketimin yükselişiyle birlikte, geleneksel şarkılar Mariah Carey'nin "All I Want for Christmas Is You" gibi daha ticarileştirilmiş şarkılar için gözden düştü. Loopazon'da Noel geleneklerini korumanın ve ilahilerin ruhunu canlı tutmanın önemine inanıyoruz. Bu nedenle, tatil toplantılarınız için mükemmel olan veya ev dekorunuza zamansız bir çekicilik katan çok çeşitli geleneksel şarkılar ve notalar sunuyoruz. Noel şarkılarının tarihini ve güzelliğini canlı tutmak için şimdi alışveriş yapın.

On dokuzuncu yüzyılın tanınabilir Noel şarkılarının çoğu, CF Alexander'ın "Once in Royal David's City", "O Little Town of Bethlehem" ve "Away in Manger" (1885) gibi gençlerin yelpazesinde ne yazık ki ortaya çıktı. Eski kelimelerin sıradan bir kombinasyonu ve aşağılanmış bir batı gösterim melodisi devam ediyordu.Modern (1823) ve William Sandy'nin Christmas Carols Ancient adlı yapıtlarının "The First Nowell" adlı yapıtlarında yer almıştır. Başlangıçta "Signal Bells", 1857'de Amerika'da çocukların Pazar okulu Şükran Günü şenliği için Boston'da yazılmıştır. (Noel müziği için şu adresi ziyaret edin: https://www.loopazon.com)

Yirminci yüzyılda Noel, müzikal olarak birden fazla şekilde servis edildi ve her şeyin en farklı yöntemi, Eric Milner White'ın çalışması, King's College, Cambridge ve ABD için Nine Lessons ve Carols'ın yardımıyla çarpıcı bir zamansız gelenekle bağlantı kurmaktı. festival çevresinde daha iyi bilinen hüzünlerin varlığı. Milner White'ın yardımı, çok geçmeden Birinci Dünya Savaşı'nın aşırı isteksizliğinin sunulmasına bir şeyler borçluydu. "Have Yourself a Merry Little Christmas" (1943) ve Irving Berlin'in "White Christmas" (1942) gibi Noel melodileri, Noel'in ticari dünyevileşmesiyle yaratıldı. Irving Berlin'in "Beyaz Noel"i, bu yirminci yüzyılın her iki düşüncesini de "eskiden bildiklerimize çok benziyor" sözleriyle özetliyor. Noel müziğinin bir kısmı tesadüfen, hayali bir geçmişin tuhaf ama güçlü bir eğlencesine dönüştü. Klasik Noel müziği için nereye gideceğinizi biliyorsunuz. Müzik yapımı için tek ve güvenilir portalınız: https://www.loopazon.com .

Noel Şarkıları: Zamansız Bir Gelenek

En popüler Noel şarkısı "Silent Night". Bu şarkının yaratılmasının arkasındaki ilk kişi Joseph Mohr adlı Avusturyalı bir din adamıydı. Bu şarkıyı arkadaşı Fran Gruber ile berbat bir kilise organında yaptı. Bu "Sessiz Gece" melodisinin aslında Mohr'un yazdığı bir sone olduğu söylenir. Bu kadar büyük bir başarı kazanacağını ve dünyanın en ünlü Noel şarkılarından biri olacağını bilmiyordu. On sekizinci yüzyılda İngiltere'de yaratılan başka bir Noel melodisi "Noel'in On İki Günü" var. Bu melodinin o dönemdeki çocuklar tarafından söylenen bir hafıza ve bırakma oyunu olduğu söylenir. Bir diğer popüler şarkı ise "Joy to the World". Bu, diğer ezgilere kıyasla çok özeldir, çünkü basit Hıristiyan sembolizmi içerir ve ayetler Eski Ahit'tendir. Bu, on dokuzuncu yüzyıla kadar resmi bir Noel melodisine dönüştürülmedi.

Daha fazla tatil müziği arayanlar için Loopazon'un Noel Şarkıları çalma listesine göz atmayı unutmayın. Yukarıdaki tüm klasiklerin yanı sıra "Jingle Bells" ve "The First Noel" gibi diğer favorileri içerir.

Noel'de, Noel mevsimi melodilerini söylemek, Noel ikramları pişirmek ve eşsiz Noel Baba ve kırmızı burunlu ren geyiği Rudolph'u bulmakla ayrılmaz bir şekilde gider. Yılın özel zamanlarındaki her şeyin bir hikayesi vardır, örneğin, her zaman yok edilmekten kurtarılan ezgiler, bu ezginin nereden geldiğini tam olarak bilmemeye kadar. Sonra, bu noktada, vesilesiyle ruhunda olmayan birkaç melodi vardır ve böyle bir model "Büyükannem Bir Ren Geyiği Tarafından Ezildi". 1979'da Elmo ve Patsy Act tarafından piyasaya sürüldüğünde yaygın olarak hayranlık uyandırdı, ancak harika ve uygun bir şarkı kararı değil.

Döngüdeki Noel Şarkıları

Noel'de, Noel mevsimi melodilerini söylemek, Noel ikramları pişirmek ve eşsiz Noel Baba ve kırmızı burunlu ren geyiği Rudolph'u bulmakla ayrılmaz bir şekilde gider. Yılın özel zamanlarındaki her şeyin bir hikayesi vardır - örneğin, her zaman yok edilmekten kurtarılan ezgiler, bu ezginin nereden geldiğini gerçekten bilmemeye kadar. Sonra, bu noktada, vesilesiyle ruhunda olmayan birkaç melodi vardır ve böyle bir model "Büyükannem Bir Ren Geyiği Tarafından Ezildi". 1979'da Elmo ve Patsy Act tarafından piyasaya sürüldüğünde, geniş çapta hayran olunan bir başlangıçtı, ancak harika ve uygun bir şarkı kararı değil.

Noel şarkıları yüzyıllardır var olmuştur ve yıllar içinde söylendikleri ülkelerin kültür ve geleneklerini yansıtacak şekilde evrimleşmişlerdir. Böyle bir ülke, Noel'in çok önemli bir tatil olduğu Rusya'dır.

Rus Noel şarkıları, genellikle Noel hikayesinin Doğuşu veya diğer yönleri hakkında hikayeler anlatmaları veya efsaneleri anlatmaları bakımından benzersizdir. Ayrıca diğer şarkılardan daha melodik ve lirik olma eğilimindedirler ve genellikle halk müziği unsurlarını içerirler.

İşte 10 Rus klasik müzik şarkısı:

1. P. Tchaikovsky'nin "The Snow Maiden" (1881)

2. A. Gretchaninov'un "Noel Gecesi" (1905)

3. "Moskova'nın Çanları" (1912) S. Rachmaninoff tarafından

4. Carol of the Wise Men (1917), V. Rebikov

5. Noel Arifesi Süiti (1920-21), D. Shostakovich

6. M. Musorgsky'nin "Tapınakta Çocuk İsa" (1927)

7. "Gezerken Merak Ediyorum" (1934'te düzenlenmiş) N Johnson

8. "Mary'nin Bir Bebeği Vardı, Evet, Tanrım!" (1935) W Kuchar tarafından

9. "Hangi Çocuk Bu?" (1937), G Golubev

10. "O Kutsal Gece!" (1938'de düzenlendi) A Lopatin tarafından

Rus müzik yapımcıları loopazon'da her zaman örnekleri, parçaları ve telifsiz ses indirmelerini ücretsiz olarak paylaşıyor.

Peki ya Noel ruhu taşıyan ama aynı zamanda modern zamanlarla da ilgili olan bir şarkıya ne dersiniz? Agree to Disagree grubunun "Loopazon" şarkısından başka bir yere bakmayın. Bu akılda kalıcı melodi, tatil sezonunda çevrimiçi alışverişe ve Amazon gibi tanınmış şirketlere olan güvenimizi anlatıyor. Sözler, çevrimiçi hediye sipariş etmenin kolaylığını, aynı zamanda küçük işletmeler ve yerel topluluklar üzerindeki olumsuz etkilerini de vurguluyor. Öyleyse geleneksel şarkılara bağlı kalmak yerine, neden ortalığı karıştırıp Noel şarkı listenize "Loopazon"u eklemiyorsunuz? Tatil şarkılarının çağdaş bir dokunuşa sahip olmasını isteyen herkes için kesinlikle bir hit olacak. Mutlu döngü indirme, tarayıcıda çevrim içi çevrimleri ücretsiz olarak çevrim içi yapmak için ses düzenleyiciye göz atın ve çevrim içi olarak premium çevrim olarak satabileceğiniz bir vuruş yapın!

Almanca Noel Şarkıları

İkinci olarak Almanya'dan bahsetmeden Rusya'dan söz edemeyiz, onlar kaybetti, yılbaşı için sadece kömür! Her zaman arkadaş değillerdi, ama herkes Noel ezgilerini sever ve aşkta ve savaşta her şey mübahtır ama Noel'de, kimse yok mu?

1914'te Noel geldiğinde, Alman ve Rus birlikleri I. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde amansız bir savaşa girdiler. Her iki taraf da geri adım atmaya istekli değildi ve şiddet Noel Günü'nde bile devam etti. Ta ki, bir Alman askeri, düşman hatlarının yakınında duran küçük bir köknar ağacını fark edene kadar. Üzerine bir mum koymaya karar verdi ve kısa süre sonra diğer Alman ve Rus askerleri liderliğini takip etti. Şarkılar söylediler ve hikayeler paylaştılar ve bir an için savaş durdu. Bu olay 1914 Noel Ateşkesi olarak bilinir hale geldi.

Ateşkes kısa ömürlü olmasına rağmen, çatışma zamanlarında bile var olan insanlığın dokunaklı bir hatırlatıcısı olarak hizmet etti. Sonraki yıllarda hem Rusya'da hem de Almanya'da Noel ateşkesi anıtları dikildi ve ateşkesle ilgili şarkılar hem Rus hem de Alman besteciler tarafından yazıldı. Bu şarkılar genellikle bir gün barışın hakim olacağı umudunu yansıtır ve bize en karanlık zamanlarda bile hala biraz ışık olduğunu hatırlatır.

Bazı popüler Alman Noel şarkıları arasında "Stille Nacht, Heilige Nacht" ("Sessiz Gece"), "O Tannenbaum" ("Oh Noel Ağacı") ve "Vom Himmel hoch, da komm ich her" ("Cennetten Yukarıya Yeryüzüne") sayılabilir. Gelirim"). Bu nedenle, tatil favorilerinizi söylerken, bir ya da iki Alman şarkısı eklemeyi düşünün, bir Noel'de düşman askerleri arasında paylaşılan barışçıl anı onurlandırmak için.

Noel, aile, arkadaşlar ve tabii ki Noel şarkıları için bir zamandır. Çoğu insan "Silent Night" ve "Jingle Bells" gibi geleneksel şarkılara aşina olsa da, daha az bilinen birçok güzel Alman Noel şarkısı vardır.

Böyle bir şarkı "Stille Nacht". 1818'de Franz Xaver Gruber ve Joseph Mohr tarafından bestelenen bu basit ama akıldan çıkmayan melodi neredeyse 200 yıldır tüm dünyada söyleniyor. "Stille Nacht" Almanca'da "Sessiz Gece" anlamına gelir ve şarkının sözleri Noel'in huzur ve sükunetini yansıtır.

Bir başka popüler Alman Noel şarkısı "O Tannenbaum". Bu neşeli melodi, babasıyla birlikte bir Noel ağacı toplamak için ormana giden genç bir kız hakkındadır. Eve geldiklerinde ağacı mumlar ve cicili bicili ile süsler ve ne kadar güzel olduğu hakkında şarkı söyler. "O Tannenbaum" genellikle Noel'de korolar tarafından gerçekleştirilir ve herkesi şenlik ruhuna sokacağından emin olabilirsiniz!

Alman Noel Şarkısı Klasikleri şunları içerir:

- "Stille Nacht, Heilige Nacht" ("Sessiz Gece"), 1818, Franz Xaver Gruber ve Joseph Mohr

- "O Tannenbaum" ("Ah Noel Ağacı"), 1824, Ernst Anschütz

- "Vom Himmel hoch, da komm ich onu" ("Gökten Dünyaya Geliyorum"), 1744, Michael Haydn

Bu yüzden bir dahaki sefere Noel şarkıları söylerken, repertuarınıza bazı Alman klasikleri eklemeyi düşünün. Bu güzel şarkılar, herhangi bir toplantıya ekstra bir tatil neşesi katacak. Frohe Weihnachten! (Mutlu Noeller!)

Amerikan Noel Şarkıları

Noel, aile, arkadaşlar ve tabii ki Noel şarkıları için bir zamandır. Çoğu insan "Silent Night" ve "Jingle Bells" gibi geleneksel şarkılara aşina olsa da, daha az bilinen birçok güzel Amerikan Noel şarkısı vardır.

Böyle bir şarkı "Küçük Davulcu Çocuk". 1941 yılında Harry Simeone tarafından bestelenen bu şarkı, Bebek İsa'yı görmek için Beytüllahim'e giden bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Verecek parası yok, bu yüzden onun yerine davulunu Christ Child için çalıyor. Şarkı basit ama hareketli ve yıllar boyunca birçok sanatçı tarafından kaydedildi.

Bir başka popüler Amerikan Noel şarkısı "Kırmızı Burunlu Ren Geyiği Rudolph" dur. Bu şarkı 1949'da Johnny Marks tarafından yazılmıştır ve tüm zamanların en sevilen Noel şarkılarından biri haline gelmiştir. benNoel Baba'nın Noel arifesinde hediyeler vermesine yardım eden parlak kırmızı burunlu bir ren geyiği olan Rudolph'un hikayesini anlatıyor. Rudolph'un hikayesi bir cesaret ve cesaret hikayesidir ve onun şarkısı kesinlikle herkesi tatil ruhuna sokacaktır!

Amerikan Noel Şarkısı Klasikleri şunları içerir:

- "Küçük Davulcu Çocuk", 1941, Harry Simeone

- "Kırmızı Burunlu Ren Geyiği Rudolph", 1949, Johnny Marks

- "Noel Baba Kasabaya Geliyor", 1934, Hays Fredrickson ve Haven Gillespie

Ve Amerika'dan çağdaş klasikler:

1. Jingle Çanları

2. Sessiz Gece

3. Salonları Güverte

4. Dünyaya Neşe

5. Size Mutlu Noeller Dileriz

6. İlk Noel

7. Tanrı Dinlensin Neşeli Beyler

8. Duy! Müjdeci Melekler Şarkı Söyler

9. Ey Sadıklar Gelin

10. Yükseklerde Duyduğumuz Melekler

Bu yüzden bir dahaki sefere Noel şarkıları söylerken, repertuarınıza bazı Amerikan klasikleri eklemeyi düşünün. Bu eğlenceli şarkılar, herhangi bir tatil toplantısına bir nostalji dokunuşu katacak ve neşelendirecek. Mutlu Noeller!

Fransız Noel Şarkıları

Noel, aile, arkadaşlar ve tabii ki Noel şarkıları için bir zamandır. Çoğu insan "Silent Night" ve "Jingle Bells" gibi geleneksel şarkılara aşina olsa da, daha az bilinen birçok güzel Fransız Noel şarkısı vardır.

Böyle bir şarkı "Il est né, le divin enfant" dır. Bu şarkı, İsa Mesih'in doğumu hakkındadır ve Noel sezonunda Fransız çocuklar tarafından söylenir. Neşeli bir melodisi vardır ve sözleri İngilizce'ye şu şekilde çevrilmiştir:

"O doğdu, ilahi çocuk!

Sevinelim ve sevinelim!

Yeryüzüne barış ve insanlara iyi niyet getiriyor!

Tüm yaratılış şarkı söylemeye katılır:

Aleluya! Hosanna excelsis'te!"

Bir başka popüler Fransız Noel şarkısı "Le bonhomme hiver". Bu şarkı Noel Baba (Noel Baba olarak da bilinir) hakkındadır ve Noel arifesinde çocuklara nasıl hediyeler getirdiğini anlatır. Canlı bir melodisi var ve sözleri İngilizce'ye şu şekilde çevrildi:

"İşte Le Bonhomme Hiver geliyor,

Oyuncaklarla dolu kızağında,

Küçük kızlar ve erkekler için.

Bir sürü eğlenceli şey getiriyor,

Ve şeker kamışı ve dondurma külahları,

Ve güzel olan her şey."

Fransız Noel Şarkısı Klasikleri şunları içerir:

- "Il est né, le divin enfant" ("O doğdu, ilahi çocuk"), 17. yüzyıl anonim

- "Le bonhomme hiver" ("Kış Baba"), 1950, Raymond Queneau

- "Minuit, Chrétiens" ("Gece Yarısı, Hıristiyanlar"), 1847, Placide Cappeau

- "Les anges dans nos campagnes" ("Kırsalımızdaki Melekler"), 17. yüzyıl anonim

- "Mon beau sapin" ("O Noel Ağacı"), 19. yüzyıl anonim

Bir dahaki sefere Noel şarkıları söylerken, repertuarınıza bazı Fransız klasikleri eklemeyi düşünün. Bu güzel şarkılar, herhangi bir toplantıya ekstra bir tatil neşesi katacak. Joyeux Noel! (Mutlu Noeller!)

Büyükanne Bir Ren Geyiği Tarafından Ezildi: Geleneksel Bir Noel Şarkısı

Noel'de, geleneksel Noel şarkıları söylemek, Noel ikramları pişirmek ve eşsiz Noel Baba ve kırmızı burunlu ren geyiği Rudolph'u bulmaktan ayrılamaz. Yılın özel zamanlarındaki her şeyin bir hikayesi vardır - örneğin, her zaman yok edilmekten kurtarılan melodiler, bu melodinin nereden geldiğini gerçekten bilmemek için. Sonra, bu noktada, vesilesiyle ruhunda olmayan birkaç melodi vardır ve böyle bir model "Büyükannem Bir Ren Geyiği Tarafından Ezildi". Elmo ve patsy eylemi tarafından, özellikle 9 yaşındaki izleyiciler tarafından sunulduğu 1979 civarında geniş çapta hayran kaldı. Loopazon'da noel ritmi yapımı için başlangıç seviyesindeki müzik yapım eğitimlerine ve noel şarkısı yapım video eğitimlerine göz atın!

Bu çağda, Noel müziği olmayan bir Noel, Noel değildir. Müziğin çalınabileceği her ortam, Şükran Günü'nün bittiği Aralık ayına kadar sürekli Noel müziği ile doludur. İdeal olarak, bu makale size Noel müziğinin tanıtımı hakkında geniş bir bilgi vermemekten daha olasıdır. Bu vesileyle geleneklerde, ilahiler hala ruhlarımıza derinden kazınmıştır. Pew Araştırma Merkezi'nin raporlarına göre, Amerikalıların yaklaşık %16'sı 2017'de Caroling'e gitmekten sorumluydu. Caroling, bir arkadaş, aile veya yabancılar toplantısı olup olmadığına bakılmaksızın, kişinin fırsatın ruhunda kaybolmasının en iyi yolu olarak görülüyor. Sonunda, size sadece son derece neşeli bir Mutlu Noeller dilememiz gerekiyor!

Ama neden ilahi deneyimlerinizi sadece bir akşamla sınırlandırıyorsunuz? Loopazon sayesinde artık tüm yıl boyunca şarkı söylemeye devam edebilirsiniz. Yenilikçi döngü teknolojisi ile Loopazon.com, kullanıcıların döngü oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanırpiyano ve davul gibi müzik türlerinde ve kategorilerinde en sevdikleri Noel şarkılarını (veya bu konudaki herhangi bir şarkıyı) söylerken gösteren videolar. Loopazon müzik web sitesinde takipçi kazanmak için ses vuruşlarını indirin veya NFT müzik örnekleri, NFT vokalleri satın alın veya müziğinizi çevrimiçi olarak nasıl paylaşacağınızı öğrenin. ableton, fl studio yılbaşı müzik rehberi ve daha pek çok konuda yılbaşı şarkılarının nasıl yapıldığını müzik makalelerinden öğrenin. Bu yüzden arkadaşlarınızı ve ailenizi toplayın, telefonlarınızı alın ve Loopazon ile şarkıların hiç bitmesine izin vermeyin. www.loopazon.com'da mutlu noeller müzik yapımı!

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz