03/17/2022
af Admin Admin

Dann et band online, promover din musik, køb tilpassede beats, lyddele, og del dit beat eller nummer som en royaltyfri loop med os. Samarbejd om at lave beats online med de bedste loop-magere fra hele verden på forummet for musikere og beatmagere. Hold dig ajour med musiknyheder og lær af FL Studio Video Tutorials og artiklerne på bloggen . Gratis download af DAW- musiksoftware , VST- og instrumentpakker til FL Studio, Pro Tools, Logic, Ableton, og hvordan du bruger den mest populære gratis DAW-software, Fruity Loop-plugins, MIDI'er og mere.

Universal Audio 1176 – En tidløs kompressor

1966 var et betydningsfuldt år i den professionelle lydverden, da det så betydelige skift i optagelses- og behandlingsteknologi. Rør lød godt, men var svære at vedligeholde, og slidte eller smeltede og skulle udskiftes ret ofte. Bill Putnam udviklede gennem sine eksperimenter med solid state-teknologi forforstærkere og kompressorer, der var afhængige af transistorer i stedet for vakuumrør. Som et resultat af dette blev hans 175 og 176 rørkompressorer redesignet og omdøbt som den Urei 1176 FET (Field-Effect Transistor) baserede kompressor, som blev udgivet i 1968, som en peak limiter og nivelleringsforstærker.

Angrebstiden for 1176, på tidspunktet for udgivelsen, var tidligere uhørt, og den er stadig en af de hurtigste angrebskompressorer til dato, med en angrebstid på 20 mikrosekunder, blot 0,0002 sekunder. Ved denne næsten øjeblikkelige hastighed er den i stand til at fange næsten 100% af transienterne i hurtige angrebsinstrumenter som trommer og akustiske guitarer, og den klarede kraftig vokalkomprimering uden selv at svede. Dette viste sig at blive et af de største salgsargumenter for 1176'eren, og enhederne begyndte at vinde popularitet over hele verden. En anden unik egenskab ved denne kompressor var, at den godt kunne lide at blive hårdt ramt i forhold til signalniveau. I gennemsnit lød 1176 bedst, når den udførte 5-7dB forstærkningsreduktion, i stedet for 3dB i gennemsnit for de fleste kompressorer. FET-kredsløbet ville generøst give lydkilden en karakteristisk harmonisk farve, selv når komprimering ikke blev brugt, og disse harmoniske ville blive mere og mere tydelige, efterhånden som kompressoren blev sat til at arbejde hårdere. Effekten var faktisk så behagelig, at en ekstra brug for 1176 var som en lydfarveanordning, med angrebsstyringen af kompressoren sat til 'Fra'. Forforstærkeren havde også omkring 45dB ren frihøjde, hvilket gjorde kompressoren også anvendelig som mikrofonforforstærker.

Sådan fungerer 1176

1176 er blevet muligvis det mest berømte eksempel på en feedback-kompressor (i modsætning til en feed forward-stil). Hver kompressor har et detekteringskredsløb, der fortæller kompressionskredsløbet, hvornår det skal justere niveauet af det indkommende signal. Feed forward-kompressorer har detektoren placeret før kompressionskredsløbet, men feedback-kompressorer har dem efter kompressionskredsløbet. Dette resulterer i en meget lille forsinkelse i angrebstiden, og detektorkredsløbet bruger det meste af sin tid på at lytte til et allerede komprimeret signal, hvilket får selve komprimeringen til at lyde jævnere og mere musikalsk. I tilfældet med 1176’eren er det første lydsignalet rammer en linjeindgangstransformer, som farver lyden og gør den harmonisk rig. Den næste del af kredsløbet involverer FET (transistoren), der fungerer som en variabel spændingskontrol, der sender varierede signaler til kompressions- og detektionskredsløbene. Signalet bevæger sig derefter gennem en udgangstransformer, som påfører signalet endnu et farvelag på vej ud af processoren. At have så mange 'ikke-gennemsigtige' komponenter i kredsløbet betød, at FET'en skulle operere i et meget snævert, lineært område, og der skulle træffes foranstaltninger for at omslutte udgangsforstærkerens negative feedback, for at begrænse farvningen til musikalsk og brugbar harmonik, snarere end fuld-blæst, hårdhændet forvrængning.

Kompressoren har en variabel (men ikke kontrollerbar) tærskel, som afhænger af det valgte forhold. 4:1 og 8:1 forhold var beregnet til at blive brugt til kompression, og 12:1 og 20:1 til at begrænse. Jo højere forholdet skulle være, jo højere blev tærsklen for kompression også. Det laveste forhold havde også den blødeste kompressionskurve, eller knæ, som blev stejlere og mere plateau-agtig, da forholdet blev øget. Indgangsforstærkningskontrollen bruges til at drive signalet til den nødvendige mængde for at nå tærsklen, og udgangskontrollen kompenserede for enhver forstærkning tabt under komprimering, selvom det at drive inputtet hårdt også betød at skulle skrue ned for udgangskontrollen for at opretholde konstante topniveauer gennem processen. En meget unik egenskab ved kompressoren på udgivelsestidspunktet var det faktum, at angrebs- og frigivelsestiden var konstant variabel og ikke variabel i trin. Dette gav ingeniøren en masse præcis kontrol over kompressorens tidskonstanter og gjorde det muligt for dem at forme konvolutterne mere præcist og musikalsk.

Hver af forholdsknapperne på 1176 er beregnet til udelukkende at blive brugt, men det blev opdaget, at det at trykke alle fire knapper sammen førte til en fuldstændig forskelleje lyd, der produceres af enheden. Ikke kun øgede enhedens harmoniske indhold markant, men det gjorde også mærkbare forskelle i angrebs- og frigivelseskarakteristika. 1176 har altid været en programafhængig kompressor, der reagerer unikt på det materiale, der tilføres den. Denne programafhængighed øges, når alle knapper trykkes ind, og selvom reaktionen på transienter forbliver konsistent og trofast, bliver frigivelsesegenskaberne endnu mere følsomme end normalt for materialet, der føres ind i kompressoren. Forholdet mellem denne tilstand ligger et sted mellem 12:1 og 20:1, og kompressionskurven udvikler et meget hårdt knæ og bliver som et plateau, der kanter meget tæt på at begrænse territoriet. En kombination af alt dette giver all-buttons-in mode dens karakteristiske overdrevne, mættede lyd og er uden tvivl blevet kompressorens feststykke.

Konklusion

Det er sikkert at sige, at tusindvis af mærker har skabt 1176 replikaer eller hyldester, siden kompressoren fik kultstatus, og stort set alle plug-in-producenter har et plug-in, der er beregnet til at lyde som og nogle gange ligne 1176'eren som godt. Den første producent til at lave en 1176 klon var Purple Audio med deres MC77. Moderne revisioner og forbedringer har forvandlet den til en "original" unik kompressor i sig selv, og der er endda en plug-in version af enheden tilgængelig til køb nu. Black Lion Audio har især genskabt den berømte mix-ingeniør Chris Lord-Alges 'enhjørning' blå stribe 1176 og har døbt den Bluey. Warm Audio laver også en ret trofast 1176-klon.

Kommentar

Ingen post fundet

Skriv en anmeldelse

FAQ

No FAQ found